Loading...

Prodej zájezdů stoupá, oblíbená letoviska jsou bezpečná

Tipy a novinky

Prodej zájezdů se během posledních týdnů v České republice i v celé Evropě zvyšuje. Z aktuálního průzkumu Asociace cestovních kanceláří České republiky vyplývá, že mnoho českých rodin má již své místo příští dovolené vybrané a nákupy zájezdů neodkládají. V oblíbených destinacích panuje klid a letoviska jsou připravena na letní sezonu.

Asociace cestovních kanceláří České republiky reaguje na včerejší informace českých médií o tom, že některým turisty oblíbeným zemím hrozí na plážích teroristické útoky. Italská zpravodajská služba, které měla být zdrojem, tuto zprávu okamžitě odmítla.

Situaci komentuje Viliam Sivek, předseda Asociace cestovních kanceláří České republiky: Česká republika má vynikající zpravodajskou službu, a pokud by v místech, kam Češi rádi jezdí, hrozilo jakékoliv nebezpečí, tak se prostřednictvím Ministerstva zahraničních věcí vše ihned dozvíme.“

O tom, že není důvod ke spekulacím, je možné se přesvědčit i na stránkách Ministerstva zahraničních věcí, které pravidelně zveřejňuje doporučení pro cesty. V aktuálně zveřejněných informacích nedochází k žádným podstatným změnám.

Cestovní kanceláře využívají své zahraniční partnery a delegáty v místech pobytu svých klientů a mají tak k dispozici nejaktuálnější informace o situaci. Individuálním turistům se před cestami doporučuje registrace v systému DROZD, který v případě nouze umožňuje ministerstvu rychle české turisty informovat.

Prodeje v sousedním Rakousku či Německu jdou prudce nahoru, místa v kvalitních hotelech rychle ubývají, a pokud chtějí mít české rodiny ještě možnost vybrat si z kvalitní nabídky zájezdů, tak by své rozhodnutí neměly déle odkládat.“ doporučuje Sivek a doplňuje: „Určitě bych se nespoléhal na last minute. Současná situace, kdy v bezpečných zemích začíná poptávka pomalu převyšovat nabídku, umožní místním hoteliérům své ceny zvýšit, což se logicky promítne do cen zájezdů.“

Mezi nejoblíbenější země patří dlouhodobě Španělsko, Řecko, Chorvatsko, Itálie, Slovensko a Rakousko. V letošním roce se výrazně zvyšuje prodej zájezdů do Bulharska nebo Maďarska.

Poslední aktualizace: 21.4.2016
Prodej zájezdů stoupá, oblíbená letoviska jsou bezpečná na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu