Loading...

Prostě jedinečné. Děti do 10 let lyžují za 3 Eura na den!

Tipy a novinky

Osm skiareálů v Rakousku a největší ledovec v Jižním Tyrolsku. Dopřejte si zimní dovolenou plnou nevšedních zážitků na sněhu s relaxací v překrásném prostředí zasněžených a sluncem zalitých svahů.

248 km skvěle upravených sjezdovek pro rodiny s dětmi i zkušené lyžaře a stovky kilometrů běžeckých tras. Stabilní sněhové podmínky, pohodlné lanovky, moderní zázemí a vyhlášená regionální gastronomie.

Výhodný rodinný bonus, který šetří váš rodinný rozpočet:

  • Všechny děti do 10 let (ročník 2007 a mladší) v doprovodu lyžujícího rodiče lyžují díky výhodnému skipasu Schneemannkarte jen za 3 € na den.
  • Mládež do 19 let (ročník 1998 a mladší) lyžuje za dětské ceny

Rodinný bonus platí celou zimní sezónu včetně víkendů, vánočních a Jarních prázdnin.

Stačí si jen vybrat, které lyžařské středisko ze sdružení Sunny Card bude cílovým místem vaší zimní dovolené:

  • Hned za hranicemi v pohádkové krajině rakouské strany Šumavy u lipenského jezera se velké oblibě českých lyžařů těší rodinný skiareál Hochficht, který je s 21 km atraktivních sjezdovek a 78 km běžeckých stop největším rakouským skiareálem mimo Alpy. Specialitou Hochfichtu pro rodiny s dětmi jsou zábavné dráhy s obřími vlnami.

  • V Dolním Rakousku, pouhých 160 km od hranic s Jihočeským krajem se nachází skiareál Hochkar, který je proslulý svou sněhovou jistotou a láká především vyznavače freeride. Na Hochkaru na vás čeká 19 km skvěle upravených sjezdovek či také speciální trať s boulemi.
  • Skiareál Lackenhof am Ötscher leží v nadmořské výšce 810 – 1 893 m a nabízí zimní radovánky pro lyžaře a snowboardisty na sjezdovkách o celkové délce 19 km – od příjemných rodinných sjezdovek až po náročnou černou trať na přírodním sněhu vedoucí z vrcholu Grosser Ötscher. Cesta autem od českých hranic vám zabere něco málo přes 2 hodiny.
  • Hinterstoder je se 40 km sjezdovek největším lyžařským střediskem v Horním Rakousku a od českých hranic je autem vzdálen pouhé 2 hodiny jízdy. Hinterstoder platí za opravdové lyžařské eldorádo - od sjezdovky Hannese Trinkla, na které se jezdí světový pohár až po mnohé modré sjezdovky, na kterých si dosyta užije celá rodina.

  • Skiareál Wurzeralm se nachází hned vedle sousedního Hinterstoderu a leží jen kousek od dálnice A9 Pyhrnautobahn. Wurzeralm se soustředí na rodiny s dětmi a vyniká nejrychlejší pozemní lanovkou na světě jedoucí rychlostí až 50 km/h. Vedle sněhové jistoty vás skiareál Wurzeralm nadchne několika alpskými chatami s tradiční rakouskou pohostinností.

Podívejte se na aktuální nabídku pobytových balíčků se zvýhodněným skipasem.

  • Rovněž v Horním Rakousku, zhruba 2 hodiny autem od hranic, leží v samotném srdci Solné komory skiareál Kasberg. Toto rodinné středisko je vhodné pro začátečníky i pokročilé lyžaře, které vás zaujme 21 km skvěle upravených sjezdovek, pohodlnou kabinkovou lanovkou a také svým velkolepým Freestyle parkem.

  • Skiareál Hochkössen přezdívaný „action hill“ leží ve spolkové zemi Tyrolsko. Nachází se v jednom ze sněhově nejjistějších regionů rakouska a uchvátí vás dech beroucími panoramaty, skvěle upravenými sjezdovkami všech náročností a vyhlášenou regionální gastronomií.
  • Skvělé lyžování korunované výhledem na nejvyšší horu Rakouska či skvěle upravené sjezdovky s převýšením až 1 500 m nabízí skiareál Grossglockner/Heiligenblut. Díky vynikající sněhové jistotě a nadmořské výšce až 2 989 m.n.m. si na Heiligenblutu užijete zimní radovánky od začátku zimy až do jara.
  • Lyžařské středisko Schnalstal Gletscher leží na stejnojmenném ledovci, který je největším v Jižním Tyrolsku. Na 30 kilometrech rozmanitých sjezdovek s vynikající sněhovou jistotou si zde užijete zimní radovánky od září do května. Dominantou ledovce Schnalstal je nejvýše položená lanovka v Jižním Tyrolsku, která vás pohodlně dopraví během 6 minut až do nadmořské výšky 3 200 m.n.m.

Více informací v českém jazyce o lyžařských areálech sdružení Sunny Card najdete zde.

Poslední aktualizace: 9.11.2016
Prostě jedinečné. Děti do 10 let lyžují za 3 Eura na den! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu