Loading...

ŘECKO AKTIVNĚ

Tipy a novinky

Dovolená v Řecku bývá většinou spojována s relaxací na plážích nebo poznáváním památek. Stále více návštěvníků této úžasné země si však chce svůj pobyt užít aktivně. A Řecko má skvělé předpoklady pro řadu atraktivních aktivit.

Třeba na ostrově Kos se téměř na každém kroku nabízí pronájem jízdních kol. Byly tu vybudovány kvalitní cyklistické stezky, po nichž se můžete bezpečně vydat za poznáváním krás a zajímavostí ostrova. Stezka pro cyklisty, využívaná také vyznavači jízdy na kolečkových bruslích, vede také kolem celého pobřeží hlavního města Kosu.

Členité, místy skalnaté pobřeží Řecka s křišťálově čistou vodou nabízí velmi dobré podmínky pro poznávání podmořského světa. Potápění s potápěčskou trubicí je povoleno všude, tolerován je i rybolov.

Lákavé jsou i horské túry, zejména zdolání Olympu. Výstup na sídlo bohů můžete podniknout během pobytu v Nei Pori, při vedení místním horským vůdcem lze vrcholu dosáhnout během jednoho dne. Pokud se ale pro výstup rozhodnete, nepodceňujte ho a zvolte správnou obuv a oblečení.

Pěší túry s poznáváním nedotčených přírodních krás můžete podnikat během pobytu na pevnině i na ostrovech. Spoustu možností nabízí ostrov Kréta. Poměrně známý je pochod soutěskou Samaria nebo oblíbená túra středem ostrova k vrcholu Shinaka s unikátní přírodou a hvězdárnou ve výšce 1770 metrů. Velmi pěkné trasy zalesněnou horskou přírodou nabízí ostrov Samos a Chalkidiki.

Pokud vás lákají nevšední zážitky, určitě vás zaujme dobrodružný sjezd nejdelší řecké řeky Pinios. V oblasti středního Řecka lze zajistit i canyoning a trekking v kombinaci s horskými koly.

Je-li vaším snem romantická projížďka na koni po pláži, dopřejte si ji. U pobytů na poloostrově Chalkidiki a na řeckých ostrovech Samos, Zakynthos i na Krétě a Rhodosu zajišťují místní hotely spojení na jezdecké oddíly se zkušenými instruktory.

A pozor – do Řecka a na Kypr se létá i za zeleným sportem! V nepřeberné nabídce golfových resortů si vybere golfista – začátečník i profesionál. Kdo by odolal například greenu, zasazeném v krajině oblasti Messinia s výhledem na moře a řeku lemovanou starobylými olivovníky, který nabízí luxusní areál Costa Navarino?

Poslední aktualizace: 14.3.2013
ŘECKO AKTIVNĚ na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu