Loading...

Řecko: ceny ubytování nejvýše za poslední tři roky

Tipy a novinky

Ubytování v Řecku je nejdražší za poslední tři roky. Na vrcholu letošního léta zde ceny hotelových pokojů vzrostly o 10 procent oproti loňskému roku. Vyplývá to z indexu hotelových cen, který pravidelně publikuje hotelový vyhledávač trivago.cz.

Končí tak zřejmě období, kdy hoteliéři v řeckých destinacích výrazně zlevňovali. Zatímco v letech 2011 a 2012 stála noc v hotelovém pokoji v srpnu v průměru 3 123 respektive 3 070 korun, letos zaplatí turisté 3 374 korun. Ceny navíc vzrostly i v meziměsíčním srovnání, oproti červenci jsou nyní vyšší taktéž o 10 procent.

Tento měsíc padají rekordy i v některých dalších evropských městech. Nejdražší evropskou metropolí se v srpnu jeví Ediburgh, který tak z prvního místa sesadil Ženevu. Důvodem pro překotný vývoj cen ve skotském hlavním městě je jeden z největších festivalů umění na světě, Edinburgh Fringe Festival. Průměrná cena hotelů všech kategorií se zde tento měsíc vyšplhala na 5 739 korun.

Mezi další evropské destinace, které v srpnu zaznamenávají náhlé zdražení ubytování, patří také italský Turín. Tento měsíc hostilo město světovou sportovní událost "World Masters Games". Cena hotelového pokoje zde v průměru dosahuje 2 974 korun, což ve srovnání se srpnem loňského roku představuje nárůst o celých 39 procent.

O trivagu

Internetový vyhledávač ubytování www.trivago.cz srovnává ceny 700 000 hotelů na více než 160 rezervačních stránkách. Svým 45 milionům návštěvníků měsíčně nabízí též na 82 milionů recenzí shrnujících zkušenosti předchozích hotelových hostů. Tyto jsou navíc doplněny o databázi 14 milionů fotografií. Hotely všech kategorií lze nalézt pomocí snadno použitelných filtrů. Centrála společnosti se nachází v německém Düsseldorfu, kde bylo trivago v roce 2005 založeno. V současnosti je v provozu 39 mezinárodních platforem ve 24 jazykových verzích.

Poslední aktualizace: 26.8.2013
Řecko: ceny ubytování nejvýše za poslední tři roky na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu