Loading...

Rosolina Mare – oáza klidu v piniovém lese a na nejdelší pláži

Tipy a novinky

Rosolina Mare se již od počátku 90. let řadí nejen mezi na našem trhu nejznámější střediska italského severního Jadranu, ale i mezi ta vůbec nejnavštěvovanější. Velmi vstřícné ceny zdaleka nejsou tím jediným důvodem.

Letovisko Rosolina Mare leží 70 km jižně od Benátek a ač založeno již po válce, zůstává stále jen čistě sezónní záležitostí, trvale zde žije jen pár set obyvatel. S příchodem letních měsíců se však každoročně Rosolina Mare mění v žádané turistické centrum, které dokáže nejen pojmout tisíce návštěvníků, ale jež každému předkládá i kompaktní nabídku všech prázdninových služeb. Rosolina Mare leží v chráněném území, v přírodním parku Delta Pádu, a nabízí tak dokonalou symbiózu neposkvrněné přírody, rozlehlých pláží, širokého zázemí i pestrých ubytovacích možností, které jsou díky poloze střediska na dlouhém a úzkém poloostrově situovány téměř výhradně do 500 metrů od pláže. A to vše je zde navíc podpořeno více než přijatelnými cenami, zejména mimo hlavní sezónu, což jsou zde především první 3 týdny srpna.

Souvislý pás 8 kilometrů pláží s nejjemnějším zlatavým pískem častokrát dosahuje šířky i přes 100 metrů a tak zde nalezneme, pomineme-li nejfrekventovanější pláže centrální, i dostatek místa a prostoru pro slunění se o samotě. Podstatným argumentem je zde i velmi pozvolný vstup do moře, který z Rosoliny činí ideální prázdninovou volbu pro rodiny s dětmi. Na své si zde však přijdou také malí i velcí milovníci činorodého trávení volného času. A to zejména díky široké nabídce sportovního i kulturního vyžití, když především ve večerních hodinách se hlavní třídy Rosoliny Mare mění v jednu velkou promenádu s nepřeberně pestrou paletou zábavy.

Opomenout však nesmíme ani skutečnost, že celý poloostrov je doslova utopen v zeleni rozlehlých piniových lesů a vybízí proto i k realizaci ozdravných pobytů zaměřených na léčbu respiračních onemocnění. Biologicky nesmírně cenná je taktéž místní laguna, která poloostrov obklopuje. Zcela unikátní příležitosti tak Rosolina předkládá všem milovníkům rybaření. Vždyť kde jinde najdeme takřka pohromadě otevřené moře, lagunu i velké řeky, jako je Pád a Adiže. Za zmínku určitě stojí i od centra 5 kilometrů vzdálená rezervace na jižním cípu poloostrova, která je označena názvem Giardino botanico (v překladu „botanická zahrada“ s naučnými stezkami; vstup zdarma).

Předlouhá pláž začíná na severu u ústí druhé největší italské řeky Adiže a končí na jihu u průlivu oddělujícího Rosolinu Mare od luxusního residenčního ostrova Albarella. Voda v moři je z důvodu blízkosti ústí dvou největších italských řek (Pádu a Adiže) méně slaná a kvůli jemnému písku bývá u břehu často lehce zakalená, není však znečištěná. Zdejší moře bývá většinou poklidné a nežijí v něm nebezpeční živočichové. K dispozici jsou zde jak pláže veřejné, tak i pláže soukromé. V jižní části poloostrova nalezneme přes 3 kilometry dlouhou a téměř liduprázdnou krásnou pláž přírodní, což je na italském jadranu takřka nebývalý jev.

Na každodenně udržovaných soukromých plážích si lze pronajmout plážový servis, k dispozici jsou zde bary, sociální zařízení, sprchy a u některých i restaurace, sportovní zázemí, dětská hřiště či animační programy.
www.nev-dama.cz

Poslední aktualizace: 8.7.2013
Rosolina Mare – oáza klidu v piniovém lese a na nejdelší pláži na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu