Loading...

Rozmanitá sněhová kouzla v Salcbursku

Tipy a novinky

Když se začnou na konci podzimu snášet z nebe první vločky, prochází Salcbursko okouzlující proměnou. Z horských pastvin a svahů se stávají sjezdovky světových pohárů a horské vesničky se mění na světoznámá zimní letoviska. Milovníci zimních sportů nadšeně nazouvají lyže, běžky nebo turistické boty a vydávají se prozkoumávat jednu z nejrenomovanějších rekreačních oblastí v srdci Alp. Jistota sněhu je zaručena díky vysokohorské poloze a k požitku z více než 2000 kilometrů sjezdovek přispívají moderní lanovky a vleky. Přátelská pohostinnost, rozmanitý výběr ubytování, útulné chalupy a výhody Super Ski Card, to vše dělá z dovolené v Salcbursku nezapomenutelný zážitek.

Super lyžování na sjezdovkách a útulné bydlení

Foto: Bekmen

Sportovci mají v Salcbursku k dispozici více než 2200 nejlépe upravených kilometrů sjezdovek, 2200 kilometrů běžkařských tratí, 36 vysokohorských tratí ve výšce nad 1000 metrů a více než 560 nejmodernějších vleků. V zimních letoviskách 22 lyžařských regionů je každoročně investováno do nového vybavení. Díky tomu se mohou návštěvníci těšit například na noční lyžování na osvětlených sjezdovkách. Nejdelší z nich se nachází v Bad Hofgasteinu, je 8 kilometrů dlouhá s 1440 výškovým rozdílem. Investováno bylo také do Snowparků a nových freeridových tratí. Více než 1750 kilometrů sjezdovek je možné uměle zasněžovat, což odpovídá zhruba 87 procentům sjezdovek. Na více než 400 chalupách a v horských restauracích mají hosté možnost poznat salcburskou pohostinnost a kuchařské umění. Za vyzkoušení stojí také trasa Via Culinaria se svou zážitkovou trasou pro milovníky dobrého jídla a pití. K renomé Salcburska dále přispívá také rozmanitá nabídka paušálů, moderní infrastruktura, vysoký komfort a záruka dobrých sněhových podmínek. Každý má možnost vybrat si ubytování podle svých přání, ať z pětihvězdičkových luxusních wellness hotelů, malebných horských chalup nebo romantických farem.

Adventní trhy, zimní zvyky a Tichá noc v Salcburku

Zimní dovolená v Salcbursku je také dovolenou pro potěšení srdce. Buď s partnerem, nebo s celou rodinou, kdo chce zimu užívat plnými doušky, je pro něj v Salcbursku připravena pořádná dávka romantiky. Tu je možné zažít při jízdě na saních tažených koňmi, při túře s pochodněmi k Čertově jeskyni v Seehamu, na vánočních trzích nebo na chalupě u praskajícího ohně v krbu. Zima má v Salcbursku mnoho podob. Romantické a také trochu mystické, jsou i některé tradice a zvyky, které se tu tradují. V Oberndorfu se otevře Ježíškova pošta, vesničky jsou vánočně vyzdobené a vůně svařeného vína, perníčků nebo kadidla připomíná na každém kroku období adventu.

Jeden skipas…

Foto: Bekmen

a můžete v celém Salcbursku volně využívat více než 2550 kilometrů sjezdovek!!! Díky spojení 22 lyžařských regionů tak se Salcburskou Super Ski Card vznikla jedna z největších lyžařských oblastí na světě. Lyžaři a snowboardisté zde najdou opravdový ráj. Karta se skvěle přizpůsobí všem požadavkům a díky ní možné kombinovat si zimní dovolenou zcela podle individuálních představ. Salcburská Super Ski Card platí ve všech 22 lyžařských regionech a může být využívána například jako 3-14denní skipas, sezonní karta nebo 10denní karta pro jednotlivé dny. Každý si tak může vybrat z několika lyžařských oblastí podle nálady, počasí nebo svých dovedností na sjezdovce. Předprodej Salcburské Super Ski Card se slevou 66 EUR oproti běžné ceně začíná od 6. 12. 2012 na www.salzburgsuperskicard.com

Další info v češtině na: www.salzburgerland.com


Poslední aktualizace: 22.11.2012
Rozmanitá sněhová kouzla v Salcbursku na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu