Loading...

Sezóna v Lipinách nekončí, golf se bude hrát i v zimě

Tipy a novinky

První sezona golfového hřiště v Karviné-Lipinách zdaleka nekončí. Od začátku prosince mohou zájemci využít zateplené kóje na cvičných plochách driving range nebo si zahrát na takzvané zimní jamky Mistrovského hřiště.

Zatímco zimní jamky budou v provozu jen v případě, že na hřišti nebude sníh, driving range bude fungovat za každého počasí. „Zájemci si mohou na odpališti za příplatek pronajmout jednu z osmi kójí, které jsme zabezpečili proti větru a vybavili teplomety i halogenovým osvětlením. Otužilci samozřejmě mohou využívat také nezateplené kóje,“ řekl správce areálu Pavel Malina.

Golfové hřiště vyrostlo v Karviné na území dříve zasaženém těžbou černého uhlí v rámci rekultivačních aktivit OKD. Podle původního záměru měl být výsledkem rekultivace pozemek s ornou půdou, později se mluvilo o zalesnění a nakonec v městském zastupitelstvu zvítězilo řešení s členitou modelací terénu s využitím pro golf nebo motokros. Definitivní rozhodnutí vybudovat golfový areál padlo v roce 2007. Lipiny jsou ukázkovým příkladem spolupráce těžební společnosti s hornickým městem – samotné golfové hřiště, v unikátním prostředí na dohled těžebních věží, vybudovala společnost OKD. Město Karviná zase počítá v navazujících částech s vybudováním nových stezek pro in-line bruslaře a cyklisty, které Lipiny propojí s areálem Darkovského moře. Na jihozápad od města tak vznikne rozsáhlá oblast určená pro odpočinek a volnočasové aktivity.

Poslední aktualizace: 10.12.2012
Sezóna v Lipinách nekončí, golf se bude hrát i v zimě na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu