Loading...

Sourozenci Škarnitzlovi ovládli Trans Brdy

Tipy a novinky

Úvodní díl 13. ročníku seriálu Kolo pro život, závod Trans Brdy České spořitelny v Letech u Prahy, vyhráli sourozenci Škarnitzlovi. Jan ovládl závod mužské kategorie, mezi ženami byla na trati dlouhé 55 kilometrů nejrychlejší jeho sestra Jitka.

Tým Rubena Auto-Menšík Specialized tak slavil hned dvojnásobný triumf. „Pro mě šlo v první řadě o přípravu, závod mi dobře vycházel v rámci tréninkového bloku. Ale z vítězství mám samozřejmě radost,“ řekl Škarnitzl.

„Ze začátku jsem se rozjížděl pomaleji, nějaké vteřiny jsem ztratil. Postupně jsem se dostal do tempa, na posledních dvou stoupáních jsem byl hodně silný a najednou jsem vpředu zůstal sám se slušným náskokem. Rozjel jsem se v tom nejlepším okamžiku, ale kluci mi to trochu usnadnili svými defekty,“ řekl Škarnitzl k souboji s Boudným a Hynkem, kteří brali zbývající dvě místa na stupních vítězů.

Ženskou kategorii suverénně ovládla úřadující mistryně republiky v cross country do 23 let Jitka Škarnitzlová, její bratr v této sezóně vozí dres domácího šampióna mužské elitní kategorie. „Je hezké, že nám to zase vyšlo oběma. Je to radost pro rodinu i celý tým,“ přiznala vítězka Trans Brdy, která za bratrem zaostala lehce přes půl hodiny.

„Na start jsem samozřejmě nastupovala s tím, že bych měla vyhrát, tým ode mě na Kole pro život nic jiného nečeká. Bylo to pro mě příjemné zpestření, a když jsem předjížděla některé chlapy, většinou to vzali sportovně,“ dodala s úsměvem Jitka Škarnitzlová.

Závod se jel za krásného počasí a zúčastnilo se ho bezmála 1500 bikerů!

Výsledky Trans Brdy České spořitelny 201 - muži (55 km): 1. Jan Škarnitzl (Rubena Auto-Menšík Specialized) 1:54:34, 2. Pavel Boudný (Česká spořitelna-Specialized) +50, 3. Kristián Hynek (Česká spořitelna-Specialized) +1:24, 4. Jan Hruška (Toyota Dolák) +2:32, 5. Jan Fojtík (Toyota Dolák) +5:41.

Ženy – 55 km: 1. Jitka Škarnitzlová (Rubena Auto-Menšík Specialized) 2:27:46, 2. Karla Štěpánová (Kona Cycling Point) +9:46, 3. Jana Kyptová (Alltraining Racing Lawi team) +12:31

Poslední aktualizace: 30.4.2012
Sourozenci Škarnitzlovi ovládli Trans Brdy na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu