Loading...

Špičkovou gastronomii opět doprovodí Pilsner Urquell

Tipy a novinky

Pilsner Urquell se jako tradiční partner stane součástí i letošního ročníku Prague Food Festivalu. V Královské zahradě Pražského hradu se ve dnech 25. až 27. května 2012 prémiový ležák propojí s nejrozmanitějšími specialitami zahraniční kuchyně. K párování piv z portfolia Plzeňského Prazdroje s českou kuchyní promluví ve svém programu plzeňský sládek Václav Berka. Prezentace prémiového ležáku a výuky čepování se ujme zkušený Pilsner Urquell Master Bartender Lukáš Svoboda.

Prémiový ležák Pilsner Urquell přirozeně a dlouhodobě podporuje kvalitní gastronomii, kterou bez diskuze reprezentuje právě Prague Food Festival. „Pivo Pilsner Urquell podporuje partnery a projekty, které se snaží pozvednout české gastronomické prostředí. Proto jsme už několik let partnerem nejprestižnější kulinářské akce v ČR,“ říká Jan Šolta, manažer značky Pilsner Urquell.

Z portfolia piv Plzeňského Prazdroje mohou návštěvníci festivalu kromě prémiového ležáku Pilsner Urquell degustovat i některé novinky. Kromě nového piva Fénix se svěžím aroma pšeničného sladu, pomerančové kůry a špetkou koriandru se objeví na festivalu již známé a oblíbené pivo Master ve všech jeho variantách. Starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka jednotlivá piva doprovodí odborným komentářem a doporučí k nim vybrané pokrmy navržené předními českými šéfkuchaři.

Samostatné pozornosti se prémiovému ležáku Pilsner Urquell dostane během soutěže v programu Pilsner Urquell Master Bartender. Zájemci z řad laické veřejnosti se ujmou pípy a pod dohledem světového mistra v čepování Lukáše Svobody mohou zažít pocit dokonale načepované „plzně“. Ti nejzručnější si kromě užitečných rad a informací z historie i výroby piva Pilsner Urquell odnesou titul Výčepní učeň Pilsner Urquell PFF 2012.

Mnozí návštěvníci na Prague Food Festivalu dostanou možnost postavit se za výčep poprvé. „Nejdřív nechám načepovat zájemce jejich první půllitr zcela po svém. Jsou spokojeni do té doby, než zkusí načepovat další pivo podle správných zásad čepování. Teprve pak vidí ten rozdíl – v pěně, v chuti. Těší mě jejich upřímný údiv a nadšení, že odteď budou dohlížet na péči o pivo i ve své oblíbené hospodě. To je přesně moment, kdy má moje škola čepování opravdový smysl,“ sděluje své zkušenosti Master Bartender Lukáš Svoboda.

- S celkovým prodejem více než 9,9 milionu hektolitrů v kalendářním roce 2011 (včetně zahraničních prodejů) a s exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj, a. s., předním výrobcem piva v regionu a největším exportérem českého piva.

- Plzeňský Prazdroj, a. s., je členem společnosti SABMiller plc. Pilsner Urquell je mezinárodní vlajkovou lodí portfolia značek SABMiller.

- SABMiller plc je jedna z největších světových pivovarnických společností, s pivovarnickými aktivitami či distribucí ve více než 60 zemích světa napříč šesti kontinenty. Skupina značek SABMiller zahrnuje významné značky jako Pilsner Urquell, Miller Genuine Draft, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro a mnoho dalších úspěšných regionálních značek.

Poslední aktualizace: 23.5.2012
Špičkovou gastronomii opět doprovodí Pilsner Urquell na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu