Loading...

Stadion tour Afrika 2014 - 2015

Tipy a novinky

Afrika je snem nejednoho z nás, avšak ne pro každého dostupná, ať už po stránce finanční nebo z obav její rozmanitosti, nástrah a neočekávaného. Jsme nadšenci do cestování a rádi jezdíme do různých končin našeho světa. Černý kontinent nás láká svou krásnou přírodou, pestrou nabídkou různých druhů rostlin a zvířat, dobrodružstvím a nástrahami. Není nic snazšího, pokud vám to finanční stránka dovolí, vyhledat si některou z dostupných cestovních kanceláří a vyrazit. Avšak to nesplní to pravé kouzlo, za kterým se odhodláme navštívit tuto zemi.

Začali jsme tedy přemýšlet nad cestou, která bude pro nás atraktivní, zajímavá, která nejen nás obohatí o nově poznané a zároveň podpoří dobrou věc. Chceme na vlastní oči vidět její krásu, prožít dobrodružství, čelit úskalím, poznat život místních domorodců, jejich zvyky, tradice a poznat africkou gastronomii. Zrodil se tedy nápad podniknout do končin Černé Afriky výpravu a to na neobvyklých dopravních prostředcích na mopedech Stadion S11, které mnozí z nás známe pod lidovým názvem "Kozí dech". Naši trasu jsme si vytýčili z jihoafrického města Johannesburg do keňského Nairobi, kterou budeme po celou dobu naší výpravy, zobrazovat v mapě na našich webových stránkách. Ta bude přístupná pro všechny, jenž naše výprava zajímá a to na www.portalprovodaky.cz.

Jelikož rádi konáme pro dobrou věc, rozhodli jsme o záměrnou a cílenou pomoc. Po návratu z naší výpravy jsme se rozhodli napsat knížku, ve které svým budoucím čtenářům chceme své poznání a zážitky předat a výtěžek z prodeje této knihy pak darovat Nadaci dětskému onkologickému centru "Krtek" v Brně. Další finanční prostředky bychom rádi získali na besedách o naší výpravě. Chceme poděkovat našim kamarádům a známým, kteří nám ochotně s přípravami pomáhají. Přípravy na výpravu budou poměrně náročné, a proto bychom rádi touto cestou oslovili také ty z vás, co nám můžete poskytnout jakoukoliv pomoc při přípravě našich strojů, užitečné informace, přivítáme rady cestovatelů, kteří již byli v těchto končinách a jsou obohaceni zkušenostmi a v neposlední řadě také společnosti, např. které se zabývají prodejem outdorovým oblečením, náhradními díly na motocykly apod., aby výpravu podpořili.

Tato výprava je pro nás velkou výzvou a my chceme patřit mezi ty, kteří budou moci potvrdit, jak je Afrika krásná, a že to, čím nás láká je opodstatněné. Celá akce se však neobejde bez podpory ostatních. Vaši podporu můžeme také získat na sociální síti Facebook: www.facebook.com/stadion.tour. Podpořte nás, dejte o nás vědět. Sdílejte naše stránky, dejte nám LIKE. :-) Podrobné informace o naší výpravě najdete na webových stránkách www.portalprovodaky.cz.

Poslední aktualizace: 2.9.2014
Stadion tour Afrika 2014 - 2015 na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu