Loading...

Sweetsen fest získal letos pro charitu téměř 100 tisíc korun!

Tipy a novinky

Unikátní benefiční frýdecko-místecký festival Sweetsen fest získal pro charitu téměř dvakrát více financí než loni, celkem 93 515 korun. Částka, kterou se podařilo získat pro společnosti ADRA, Charita a Podané ruce, je tak nejvyšší v devítileté festivalové historii. Takového výsledku bylo dosaženo nejen díky veřejným sbírkám, ale i díky podpoře Nadace OKD, která významně podporuje festival a zejména pak jeho novou část, ve které vznikají umělecká díla určená pro podporu humanitárních organizací.

Letošní Sweetsen fest, který je diváky i účinkujícími hodnocen jako jeden s nejzdařilejších v historii, se bude pyšnit ještě jedním primátem. Pro podporu charitativních organizací se návštěvníkům a soukromým dárcům podařilo vybrat nejvyšší částku, a to dokonce dvakrát vyšší než loni, celkem 93 515 Kč. V devítileté historii festivalu se tak podařilo získat již téměř čtvrt milionu korun!

Zhruba jedna polovina peněz byla vybrána ve veřejných sbírkách, které pořádaly během festivalu organizace ADRA, Charita a Podané ruce. Zbývající polovinu výtěžku doplnily a stále doplňují ještě dary jednotlivců, kteří v rámci charitativní aukce získají obrazy a fotografie významných frýdecko-místeckých umělců. Umělecká díla vznikla bez nároku na honorář na motto „Život má mít hloubku“ v rámci projektu „Umělci potřebným“ za významné podpory Nadace OKD.

„Sweetsen fest je výjimečný svým zaměřením na Frýdek-Místek, od účinkujících, přes podporované organizace až po partnery. I přesto, že svým heslem Frýdek-Místek sobě se může jevit jako akce, která má své limity, opak je pravdou. Právě podpora Nadace OKD, která rozšířila program festivalu o výtvarné a fotografické dílny a rozsáhlý dětský program je důkazem, že Sweetsen fest nemá omezení zejména ve způsobech nacházení nových způsobů podpory charity. Věřím, že spolu s dalšími partnery v čele s městem Frýdek-Místek se můžeme už dnes těšit na jubilejní 10. ročník“, uvadí zakladatel festivalu Petr Korč.

Prostředky vybrané ve veřejných sbírkách 51 515,- Kč: Podané ruce: 9 648,- Kč, ADRA Frýdek-Místek: 21 402,- Kč, Charita Frýdek-Místek 20 465,- Kč

Prostředky doposud získané dary jednotlivců, které si rozdělí výše uvedené dobročinné společnosti rovným dílem (částka není konečná): 42 000,- Kč

Posledních 5 uměleckých děl, které doposud nezískal žádný ze soukromých dárců, jsou i nadále vystavena ve frýdeckém Antikvariátě Pod Svícnem, kde si je případní zájemci mohou nejenom prohlédnout, ale i zarezervovat a nabídnout konkrétní částku, kterou jsou ochotni oproti jejich získání věnovat společnostem ADRA, Charita a Podané ruce. Tak jako při veřejných sbírkách, které si organizují přímo jednotlivé organizace, i tyto peníze jdou bez zásahu pořadatelů přímo k příjemcům.

10. jubilejní ročník největšího frýdecko-místeckého festivalu proběhne ve Frýdku-Místku od 27. do 30. června 2013. Vstup je již tradičně zdarma.

Sweetsen fest pořádá ve spolupráci se Statutárním městem Frýdek-Místek a pod záštitou primátora města Mgr. Petra Cvika občanské sdružení Pod Svícnem ve spolupráci s hudebním klubem Stoun, Národním domem Frýdek-Místek a hlavními podporovateli, kterými jsou Nadace ČEZ a Nadace OKD.

Frýdek-Místek sobě! Více o festivalu na www.fajnemjesto.cz a www.sweetsen.cz.

Poslední aktualizace: 3.8.2012
Sweetsen fest získal letos pro charitu téměř 100 tisíc korun! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu