Loading...

Testování – nový způsob výběru kola

Tipy a novinky

Jízdní kola procházejí neustálým vývojem a jízda na nich je stále snazší a pohodlnější. Ovšem důsledkem snahy co nejvíce přizpůsobit bicykly potřebám různě laděných uživatelů je existence mnoha kategorií jízdních kol, z nichž nemusí být jednoduché vybrat si to pravé. Proto se stále větší oblibě těší testování jako způsob výběru kola.

Bezplatná testování pořádají většinou na jaře některé specializované cyklo prodejny. Každý si zde může vyzkoušet i více modelů jízdních kol různých kategorií,“ říká Lukáš Princ ze Ski a Bike Centra Radotín, „Testování považuji za jediný způsob, jak najít typ kola, který bude klientovi skutečně nejvíce vyhovovat a přinese mu největší požitek z jízdy.“

Nejde přitom zdaleka jen o to, zda si vybrat kolo horské, trekingové, nebo silniční. Složitější je například vybrat si v rámci celoodpružených horských kol, kterých je hned několik kategorií.

Testování rovněž může dát odpověď pokud klient váhá mezi dvěma rámovými velikostmi, mezi hliníkovým a karbonovým provedením téhož kola, nebo mezi modelem se 26“ nebo 29“ ráfky.

Klient samozřejmě obvykle ví, jaké asi kolo chtít, a zkušený prodejce mu může poskytnout radu a doporučení, ale nic nenahradí osobní zkušenost,“ vysvětluje Princ, „Proto Ski a Bike Centrum Radotín pořádá každé jaro hned dva testovací víkendy a dokonce nabízí možnost zdarma otestovat vybrané modely kol i během celé sezony. Nejbližší testovací víkend se koná již 5.-7.4. 2013.“

K dispozici bude několik desítek kol od značek Trek, Cannondale a Specialized. Účastníci mohou využít také pohodové společné vyjížďky s závodním teamem, kde budou závodní jezdci připravení pomoci radou týkající se techniky jízdy nebo výběru vhodného vybavení.

Více informací na http://eshop.kola-radotin.cz/clanky/testovaci-vikendy/.

Ski a Bike Centrum Radotín je specializovaná prodejna pro lyžování a cyklistiku, založená v roce 1988. Nabízí prémiové značky sportovního vybavení a oblečení. Ski a Bike Centrum Radotín rovněž provozuje špičkový lyžařský a cyklistický servis a cyklistické test centrum. Více informací naleznete na stránkách www.skiservis.cz.

Poslední aktualizace: 29.3.2013
Testování – nový způsob výběru kola na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu