Loading...

Tip na výlet: Nejlepší zábavní parky v Evropě

Tipy a novinky

Internetový vyhledávač hotelů trivago.cz představuje sedm hotelů v blízkosti nejoblíbenějších evropských zábavních parků, které nabízejí vynikající kvalitu za příznivou cenu.

V období letních prázdnin přijde vhod každý tip na rodinný program.

Vyhledávač hotelů trivago.cz proto sestavil seznam nejzajímavějších nabídek ubytování poblíž nejlepších evropských zábavních parků, které jsou ideálním cílem kratších výletů bez potřeby dlouhého plánování.

Všechny uvedené parky se nacházejí do 836 km od českých hranic, od bavorského Legolandu vzdáleného jen 3 hodiny jízdy autem od českých hranic až po nejvzdálenější Disneyland v Paříži.

Ceny v nabízených hotelech začínají již na 556 korunách za osobu a noc a vzdálené jsou vždy maximálně 20 kilometrů od vlastních atrakcí.

1. DISNEYLAND PAŘÍŽ: HOTEL CAMPANILE MLV (Bussy Saint Georges, Francie)
Pařížský Disneyland je největším parkem svého druhu v Evropě, patří mezi pětici nejnavštěvovanějších parků na světě a ročně uvítá přibližně 11 miliónů návštěvníků. Oslavy 20. výročí jsou navíc prodlouženy do konce září 2013 a každý si tak může užít slavnostní průvody či večerní představení Disney Dreams. Hotel Campanile MLV se nachází 15 minut jízdy autem východně od Paříže a nabízí útulné světlé pokoje vybavené dřevěným nábytkem.

2. PHANTASIALAND: BALTHASAR NEUMANN SPEISEREI & GÄSTEHAUS (Brühl, Německo)
Jen 14 kilometrů jižně od Kolína nad Rýnem se nachází jeden s nejoblíbenějších německých parků, Phantasialand. Šest tematických částí vás přivede například na Divoký západ nebo do sluncem vyprahlé Afriky. Na své si přijdou malé děti i dospělí fanoušci adrenalinu, pro něž bude velkým lákadlem jedna z nejvyhledávanějších horských drah s tajemným názvem Černá mamba. Svezete se na ní rychlostí až 80 km za hodinu. Hotel Balthasar Neumann Speiserei & Gästehaus je vzdálen pouhých 5 minut jízdy autem.

3. LEGOLAND NĚMECKO: HOTEL HIRSCH (Günzburg, Něměcko)
V německé verzi slavného Legolandu si na své přijdou děti i rodiče. Park nabízí několik horských drah, které jako by byly postaveny z lega. Hlavním lákadlem jsou však modely všeho druhu, například evropských měst v části parku nazvané Miniland. Ty jsou postaveny z celkem 25 miliónů kostek této legendární stavebnice. Nabízený hotel Hirsch vás okouzlí svou příjemnou domácí atmosférou a především postelí s nebesy.

4. EUROPA-PARK: HOTEL RESTAURANT SCHIEBLE (Kenzingen, Německo)
Pouze několik kilometrů od francouzských hranic se nachází nejnavštěvovanější německý zábavní park, Europa Park. Ve třinácti tematických částech reprezentujících vybrané evropské země najdete atrakce všeho druhu, od oslňujících představení a typické gastronomie po nejvyšší „looping“ (jízda hlavou dolů) na světě v rychlosti 100 km/h. Svou odvahu můžete otestovat i na jedné z nejvyšších evropských horských drah nazvané Silver Star. Hotel Restaurant Schieble je rodinný hotel založený v roce 1896, který je vybaven interiérem z masivního dřeva ve venkovském stylu.

5. HEIDE-PARK RESORT: NIEDERSACHSEN HOF (Bispingen, Něměcko)
Heide-Park leží 70 kilometrů jižně od Hamburku. Můžete zde vyzkoušet Colossos, nejvyšší dřevěnou horskou dráhu v Evropě a nejdelší na světě, nebo atrakci Desert Race, která vás vystřelí rychlostí sto kilometrů za hodinu během pouhých 2,4 sekund. V současném představení „Madagaskar Live! It’s Circus Time“ se na jevišti potkáte se zvířecími hvězdami tohoto animovaného filmu. Hotel Niedersachsen Hof je laděn do venkovského stylu a leží ve vzdálenosti 16 km od parku.

6. MOVIE PARK: HOTEL SCHLOSS WESTERHOLT (Herten, Německo)
Vedle nejrůznějších atrakcí, jako je například zavěšená horská dráha, nabízí Movie Park především velkolepá představení s filmovou tématikou. Další neodolatelnou atrakcí je věž, z níž si návštěvníci užijí 60metrový volný pád. Menším dětem je pak vyhrazena celá samostatná část parku nazvaná Nickland. Čtyřhvězdičkový Hotel Schloss Westerholt nabízí klasické zámecké prostředí a vlastní golfové hřiště. Dobový elegantní interiér dodává místu historickou atmosféru.

7. HANSA-PARK: HOTEL MEERZEIT (Scharbeutz, Německo)
Hansa-Park leží na břehu Baltického moře, 80 kilometrů severně od Hamburku. V letních měsících tak lze návštěvu atrakcí všeho druhu spojit také s koupáním. Pokud netrpíte závratěmi, můžete se zde svézt na nejprudší horské dráze světa, užít si výhled z 85 metrů vysokého kolotoče, či si prověřit svou odvahu v lanovém centru. Doporučený hotel Meerzeit se nachází pouhých několik metrů od písečné pláže a nabízí moderní pokoje.

O trivagu
Internetový vyhledávač ubytování trivago.cz srovnává ceny 600 000 hotelů na více než 150 rezervačních stránkách. Svým 20 milionům návštěvníků měsíčně nabízí též na 34 milionů recenzí shrnujících zkušenosti předchozích hotelových hostů. Tyto jsou navíc doplněny o databázi 14 milionů fotografií. Hotely všech kategorií lze nalézt pomocí snadno použitelných filtrů. Centrála společnosti se nachází v německém Düsseldorfu, kde bylo trivago v roce 2005 založeno. V současnosti je v provozu 35 jazykových verzí včetně české.

Poslední aktualizace: 4.7.2013
Tip na výlet: Nejlepší zábavní parky v Evropě na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu