Loading...

Tipy na cestování Německé turistické centrály 2013

Tipy a novinky

Města a kultura

Umění a hudba se potkají na festivalu Dockville v Hamburku
Vynikající hudebníci, kreativní umění a skvělá lokalita uprostřed města činí z festivalu Dockville v Hamburku mimořádnou událost. Více než 22.000 fanoušků si užije zábavu od 16. do 18. srpna 2013 a to již po sedmé za sebou na hamburském ostrově na Labi v městské části Wilhelmsburg. 130 živých vystoupení rozproudí publikum na šesti scénách za pomoci elektro hudby, folku, hip-hopu, indie, taneční hudby, surfrocku a mnoho dalšího. Obzvláště mezi mladými hudebníky a umělci je tento festival známý jako odrazový můstek pro jejich další kariéru. Hudební vystoupení budou doplněna uměleckými a světelnými instalacemi v kulisách přístavu tohoto severoněmeckého města.

Zpátky do časů pruských králů: Postupimská zámecká noc
Kouzlo baroka a romantická atmosféra:
17. srpna 2013 se zámek a okolní zahrady v Postupimi opět přemění do doby vlády pruských králů v 18. století. Již po 15. zve Postupimská zámecká noc na řadu koncertů, tanec, divadlo a literaturu do zámků a zahrad, které patří ke světovému kulturnímu dědictví UNESCO. 33.000 návštěvníků bude moci obdivovat v prostorách oranžerie, Nového zámku a Římských lázní masky a kostýmy z dob dávno minulých. Více než 400 umělců probudí v Braniborsku při této příležitosti k životu zábavný svět 18. století, k vidění budou i mimořádná vystoupení, jako např. vystoupení známé soulové zpěvačky Jocelyn B. Smith. Na závěr večera se mohou návštěvníci akce těšit na velký slavnostní ohňostroj, který zalije světlem celý zámecký areál.

Volný čas a odpočinek

Duhnenské dostihy v mělčinovém moři: tradiční dostihy u Severního moře
Mezi přílivem a odlivem budou u příležitosti 111. Duhnenských závodů bojovat o vítězství ti nejlepší koně a jejich jezdci. Ti všichni se utkají v rámci dvanácti kol na 1,2 km dlouhé trase a to již 18. srpna 2013 na pláži odhalené v době odlivu. Asi 30.000 diváků se sejde na hrázy v Cuxhavenu, která poslouží jako přírodní hlediště. Mimo závody se o zábavu hostů postarají také hudebníci a na obloze budou k vidění sportovní letci a skokani s padákem. Národní park hamburské mělčinové moře je tradiční kulisou těchto významných závodů a zároveň je také domovem mnoha jedinečných druhů zvířat a rostlin. Mezi nimi např. tuleni a sviňuchy, které mohou návštěvníci pozorovat při plavbě na lodi.

Zelená oáza na Zahradnické stezce mezi moři
Návštěvníci Zahradnické stezky mezi moři se mohou nadýchat čerstvého mořského vzduchu. Tato stezka zavede návštěvníky do překrásných parků, zahrad a míst plných zeleně mezi Severním a Baltským mořem v nejsevernější spolkové zemi Německa, Šlesvicku-Holštýnsku. Turistům cestujícím pešky, na kole, nebo autem – těm všem umožní deset různých tras seznámit se s rozmanitostí severu Německa. Kolem říční oblasti Schlei se rozprostírá jedna vícedenní cyklistická stezka vedoucí k překrásným květinovým a užitkovým zahradám. Na programu stojí také města tohoto regionu. Jedna z tras totiž vede např. přes historické hanzovní město Lübeck. Na této trase se nachází řada zelených oáz tohoto města s titulem UNESCO a také mnoho starých letních sídel bohatých kupeckých rodin. Jedna odbočka z trasy pak vede přímo do městského přístavu Travemünde.

Veteráni značky Volkswagen na Veseře
Dlouhá desetiletí se brouci značky VW proháněli po silnicích a dálnicích Německa. Znovu se potkají na 6. Mezinárodním setkání veteránů VW. Toto setkání navštíví všichni milovníci této klasiky 21. až 23. srpna 2013 v hesenském Oldendorfu na Veseře, aby mohli obdivovat originální vozy této značky. Vedle tzv. Kugelporsche zde budou k vidění i další legendy VW, jako např. oblíbení Bullies nebo sportovní vozy Karmann-Ghia typ 34 ze šedesátých let 20. století. K této akci, která se koná pouze jednou za 4 roky, je již nyní přihlášeno na 800 automobilů. Své skvosty zde budou předvádět dokonce i majitelé těchto vozů z dalekého Nového Zélandu. Toto dolnosaské město zaplní automobily stejně jako jeho hanzovní domy, na Veseře se pak budou konat automobilové závody ve vodě.

Témata roku

Červená Karkulka a vlk na festivalu bratrů Grimmů v Kasselu
Pohádkově hudebními slavnostmi oslaví během Festivalu bratrů Grimmů v Kasselu výroční Grimovský rok 2013. V Botanické zahradě bude od 18. července do 18. srpna 2013 uvedena pohádka Červená Karkulka v novém provedení. V novém zábavném pojetí představuje Karkulka velmi naivní dívku, která je od své poněkud rázné babičky odlákána vlkem. Vedle tohoto pohádkového představení nabízí festival i řadu divadelních a hudebních vystoupení určených pro děti. Festival bude zakončen rodinnou slavností v botanické zahradě. Kassel je s J. a W. Grimmem velmi úzce spojen, bratři zde, v tomto severohenském městě, po mnoho let pracovali na své proslulé sbírce pohádek.

Super akce: NATURE ONE v Hunsrücku
300 DJů, 56.000 hudebníků, více než 20 scén: NATURE ONE je jednou z největších hudebních akcí v Německu. Již po 19. se sejdou desetitisíce milovníků elektronické hudby od 3. do 9 srpna 2013 v bývalé raketové základně Pydna v Hunsrücku, aby si mohli užít celý víkend plný zábavy. Na festivalu vystoupí velikáni, jako Sven Väth, Paul van Dyk a Laserkraft 3D, ti společně s dalšími DJ rozproudí davy návštěvníků techno, house, trance hudbou a mnoha dalšími hudebními styly. Scénu v Porýní Falcu ozvláštní jedinečná světelná show. Ze soboty na neděli se mohou návštěvníci v noci těšit na ohňostroje na motivy festivalové hudby.

více na: www.germany.travel



Poslední aktualizace: 13.6.2013
Tipy na cestování Německé turistické centrály 2013 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu