Loading...

Tomášové pomáhají Tomášům na golfu

Tipy a novinky

O víkendu se na hřišti Olšová Vrata uskutečnil již sedmý ročník charitativního golfového turnaje Tomas Cup pro Konto BARIÉRY. A to opět pod heslem „Tomášové pomáhají Tomášům“. Výtěžek 30 tisíc korun poputuje handicapovanému Tomáši Faloutovi prostřednictvím Konta BARIÉRY.

Tomáš Falout (37 let) z Mohelnice využije vybranou částku na doplatek nového vozíku, který plně vyhovuje jeho potřebám. Celková cena vozíku je více než 50 tisíc korun, pojišťovna přispěje 21 000 Kč.

O turnaji Tomas Cup
Podmínkou účasti na turnaji bylo již tradičně jméno Tomáš a oblečení v barvách Republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov, tedy zelené, žluté, červené nebo černé barvy. Tomuto rovníkovému státečku odpovídá i termín turnaje. Původně organizátoři uvažovali o svátku všech Tomášů, ale 7. března je na golf brzy. Sáhli tedy po 12. červenci, Dni nezávislosti Republiky Svatý Tomáš a Princův ostrov.

Zakladatelé turnaje mají pochopitelně také stylové jméno. Tomášové: Ševčík ze Sprintsportu, Němec z České gumárenské a Hromádko z THL Luna. První dva jmenované i zorganizování turnaje napadlo. Po jednom z běžných turnajů si totiž „stěžovali“, jaký problém je pamatovat si jména spoluhráčů ve flightu. A tak se domluvili, že si zkrátka pozvou na turnaj jen samé Tomáše…

Výtěžek z turnaje je již tradičně věnován prostřednictvím Konta BARIÉRY handicapovaným Tomášům.Konto BARIÉRY, stěžejní projekt Nadace Charty 77, pomáhá lidem s handicapem již dvacet let. Za tu dobu rozdělilo stovky milionů korun a pomohlo tisícům lidí s postižením. A to díky pravidelným dárcům. Je jich už na 40 tisíc. V prvních letech se pomoc Konta BARIÉRY soustředila především na to, aby lidé s handicapem měli kvalitní rehabilitační a kompenzační pomůcky, aby z jejich bytů, ze škol a veřejných budov zmizely architektonické bariéry. Nyní se těžiště pozornosti Konta BARIÉRY pozvolna přesouvá k podpoře projektů, které umožňují rovnoprávné pracovní uplatnění a plnohodnotný život těchto lidí. Důkazem této snahy je např. projekt Stipendium Bariéry, Job Fair bez bariér nebo Burza práce. Více na www.kontobariery.cz

Poslední aktualizace: 15.7.2013
Tomášové pomáhají Tomášům na golfu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu