Loading...

TOP 10 tipů pro dovolenou v Davos Klosters

Tipy a novinky

Alpské středisko Davos Klosters je jednou z top destinací Švýcarska, a to v zimě i v létě. Pro Čechy má navíc velkou výhodu jednoduché dopravní dostupnosti a pro všechny hosty připravuje v obou sezónách zajímavé nabídky. V létě jsou hitem hlavně lanovky zdarma pro ubytované a program Davos Klosters Active, v zimě pak skipas zdarma v rámci nabídky Skipas geschenkt v prosinci a program Davos Klosters Inside. Davos Klosters je mimo jiné místem konání různých sportovních a kulturních akcí. Od 2. do 17. 12. 2016 zde můžete navštívit hudební festival Songbird Festival Davos 2016 a ve vánoční době od 26. do 31. 12. 2016 zde probíhá hokejový turnaj Spengler Cup, kde se letos můžete těšit také na český tým z Hradce Králové. Takže vzhůru do Davos Klosters!

1. Davos a Klosters

Obě místa jsou propojena jak skipasem, tak lyžařsky, ale i vlakem. Když budete vybírat, je dobré vědět, že Davos je větší a má městskou atmosféru, je to ostatně nejvýše položené město Švýcarska. Klosters má ráz sportovního horského střediska. Z Davosu, konkrétně z Parsennu, můžete do Klosters dojet na lyžích – jedná se o jeden z nejdelších sjezdů ve Švýcarsku.

2. Skipas geschenkt

Skipas zdarma můžete získat při ubytování v partnerských ubytovacích kapacitách v Davos Klosters v rámci akce Skipas geschenkt až do 25. 12. 2016. Taková nabídka se neodmítá. Sjezdovky na Parsennu a Jakobshornu na vás již čekají. Aktuální sněhové zpravodajství naleznete zde.

3. Davos Klosters Inside

Davos Klosters má pro své zimní návštěvníky ještě další skvělý balíček a sice Davos Klosters Inside. Všichni ubytovaní v tomto regionu mají možnost nahlédnout pod pokličku místního života a zúčastnit se noční úpravy lyžařských svahů s rolbou, navštívit kurz v lavinovém centru, vydat se na nejrůznější komentované prohlídky nebo si projít muzea a galerie.

4. Běžky a Davos Klosters

Zkrátka nepřijdou ani běžkaři, Davos Klosters nabízí 126 km upravovaných stop, na kterých také trénují nejlepší švýcarští reprezentanti. Pro letošní sezónu bylo nově zrekonstruováno a rozšířeno běžecké centrum přímo ve středu Davos.

5. Bruslení v Davosu

Až budete mít dost lyží, můžete vyrazit ještě na brusle. Ani za touhle zábavou nemusíte cestovat daleko. Bruslařský areál Eistraum na vás čeká v centru Davosu v areálu Davos Sports Center.

6. Schatzalp

Za nostalgickou vzpomínkou dokládající, že Davos vznikl vlastně na konci 19. století díky tuberkulóze, se kterou se sem jezdili léčit nemocní z celé Evropy, vyjeďte pozemní lanovkou na Schatzalp. Je tady i malé lyžařské středisko, která vás vrátí o několik desítek let zpátky. Především je tu ale budova původního sanatoria, dnes hotelu. Právě zde se odehrává román Kouzelný vrch. Zpátky můžete sjet na sáňkách.

7. Romantické údolí Dischmatal

Za romantikou se můžete vydat do údolí Dischmatal, kde najdete několik příjemných tradičních restaurací a můžete se sem nechat odvézt kočárem taženým koňmi. Dopraví vás sem ale i poštovní autobus a můžete tady vyrazit na sněžnice nebo pěší výlet.

8. Iglú vesnička

Pokud zatoužíte po nezapomenutelném ubytování, pak si vyzkoušejte přenocování v iglú, které naleznete na klidném místě v areálu Parsenn. Iglú Hotel Davos Klosters je otevřen od 25. prosince do 8. dubna a může nabídnout ubytování až pro 46 osob.

9. Pivovar Monstein

Davos Klosters překvapí ale i nejvýše položeným minipivovarem Monstein. Večer strávený tady ochutnáváním piva a pivních specialit – sýra, klobás, ale pralinek, se zařadí k nezapomenutelným zážitkům z pobytu v této proslulé a přesto jednoduše dosažitelné oblasti.

10. Rhétská dráha

První kilometry Rhétské dráhy se začaly budovat před více než 125 lety právě pro dopravu hostů, tehdy hlavně pacientů a jejich rodin, do sanatorií v Davosu. Dnes ale slouží hlavně turistům, kteří se odtud mohou vydat i na cestu proslulými panoramatickými vlaky Ledovcový expres nebo dojet na trasu Bernina Express. Vlak také spojuje Davos s Klosters.

Aktuální turistické informace a tipy pro vaši dovolenou ve Švýcarsku naleznete na webu MojeSvycarsko.com

Poslední aktualizace: 15.12.2016
TOP 10 tipů pro dovolenou v Davos Klosters na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu