Loading...

TOP AKCE v Krkonoších - únor 2015

Tipy a novinky

1) Jilemnická 50

Termín akce: 7. – 8. 2. 2015

Místo konání: Jilemnice
Více informací: www.skijilemnice.cz
8. ročník Jilemnické 50 - se bude konat v rámci 5. ročníku seriálu „Stopa pro život“. K osvědčeným závodům, Šumavský skimaraton Kooperativy, Krkonošská 70 Kooperativy a Karlův běh České spořitelny se připojila Jilemnická 50 a tuto sérii bude otevírat. Jak většina běžkařů určitě ví, Jilemnická 50 není mezi českými závody žádný nováček, patří mezi největší a nejoblíbenější české laufy s velmi bohatou minulostí. Kořeny jilemnického závodního běhu na lyžích se vztahují k Českému krkonošskému spolku SKI Jilemnice, který je nejstarším klubem v Čechách a patří mezi 3 oddíly, které v roce 1903 založily Svaz lyžařů.

2) Alsasko a Burgundsko okořeněné Paříží

Termín akce: 10. 2. 2015, 18 hod.

Místo konání: Františkánský klášter Hostinné
Více informací: www.klasterhostinne.cz
Vyprávět a promítat bude pan Pavel Bičiště v přednáškovém sále městského muzea v Hostinném. Vstup zdarma.

3) Charitativní Valentýnský ples

Termín akce: 14. 2. 2015, 19 hod.

Místo konání: Vrchlabí, KD Střelnice
Více informací: www.strelnicevrchlabi.cz
Svátek svatého Valentýna přeje nejenom všem zamilovaným, ale také dobrým skutkům ve Vrchlabí. Společnost Partners připravila druhý ročník charitativního plesu v KD Střelnice. Tentokrát veškerý finanční výtěžek poputuje na podporu neziskové organizace Mateřské centrum Kopretina. K tanci a poslechu zahraje největší české i světové hity vrchlabská kapela Vacancy a závěrečné hodiny roztančí DJ. V návaznosti na svátek sv. Valentýna nejen zamilované páry rozpálí výuka latinskoamerických tanců, a samozřejmostí bude bohatá tombola, jejíž výtěžek také poletí na podporu mateřské školky Makovičky. Po velkém úspěchu z loňského roku si budou moci návštěvnici užít originální a zábavné fotky z fotobedny s netradičními rekvizitami. Akci moderuje Petr Ticháček. Předprodej vstupenek zahájen, možnost zakoupení je i v infocentru v budově radnice ve Vrchlabí.

4) MASOPUST

Termín akce: 14. 2. 2015

Místo konání: Trutnov, Krakonošovo náměstí
Více informací: www.trutnovmestodraka.cz
Tradiční rej maškar a k tomu nejrůznější zabijačkové pochutiny, soutěže pro děti, podivuhodné kousky otužilce a mnohé jiné.

5) Pašeráckej vejkend

Termín akce: 20. – 22. 2. 2015

Místo konání: Rokytnice nad Jizerou
Více informací: www.rokytnice.com
Přijďte se vrátit do dávných dob a pozdravte se s přáteli u pravé Krkonošské zabíjačky, jitrničky či voňavého ovárku. Tak jako každou zimu, tak i během únorového pátku nás přijdou pozdravit na Dolní náměstí pašeráci s lyžníky. Během čekání na pozdní odpoledne, kdy k nám zavítá Krakonoš, si prohlídneme tradiční řemesla a své milé můžeme obdarovat regionálními výrobky. Doprovodný program zpestří živá hudba, divadélko pro děti a poudačka. Po příchodu pána hor bude následovat hromadný odchod Krakonoše, pašeráků a lyžníků na Studenov. Zde - pod dohledem pana řídícího – se pašeráci a lyžníci rozcvičí, aby nám ukázali svůj poutavý sjezd se zapálenými loučemi a následnými skoky z můstku. Tuto část masopustu pořádá místní Horská služba. Sobotní program Pašeráckého vejkendu bude stejně jako v předchozích letech na bedrech Skiareálu Horní Domky. V sobotu proběhne tradiční putování po boudách a soutěže pro děti. Doprovodný program pro diváky a občerstvení zajištěno! Přijďte pobejt.

6) Memoriál Dr. Václava Vojtěcha - Ledová Jízda

Termín akce: 26. 2. - 1. 3. 2015

Místo konání: start a cíl ve Ski Family Dolní Dvůr
Více informací: www.ledovajizda.cz
25. ročník závodu psích spřežení. Výjimečný závod, jehož se může zúčastnit maximálně 20 týmů v hlavním závodě LEDOVÁ JÍZDA a 5 týmů v závodě TRAPER. Kategorie: LEDOVÁ JÍZDA: tým tvoří 8 – 10 psů, musher a běžkař, běžkař může být připoután k saním, nebo jet samostatně, nesmí jet skijöring. TRAPER: tým tvoří spřežení 8 psů a musher.

7) Krkonošská 70

Termín akce: 28. 2. 2015

Místo konání: areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně
Více informací: www.skiareal.cz
60. ročník „Krkonošské 70" – veřejný závod v běhu na lyžích 5-ti členných družstev a jednotlivců. Již od roku 1955 se koná jeden z nejtěžších a nejstarších závodů na Krkonošských hřebenech a to závod „Hlídek“. I letos je zde připraven závod individuální a to závod jednotlivců v seriálu závodů STOPA PRO ŽIVOT na 25 a 50 km. Prezentace: pátek 27. 2. 2015 14 – 21 hod., sobota 28. 2. 2015 6 – 7 hod. Místo prezentace: areál Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně.

8) Kouzlo polárního světa GRÓNSKO země mizejícího ledu

Termín akce: od 15. 1. do 29. 3. 2015

Místo konání: Městské muzeum Žacléř
Více informací: www.muzeum-zacler.cz
Jedna z výjimečných výstav s cestovní tématikou manželů Klempířových se koná v Městském muzeu Žacléř, kde při zahájení výstavy proběhl křest a autogramiáda jejich nové knihy „Grónsko – ostrov splněné touhy“, kterou si již můžete zakoupit v knihkupectví.

Poslední aktualizace: 27.1.2015
TOP AKCE v Krkonoších - únor 2015 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu