Loading...

Turisté pozor, pro nové publikace si můžete přijet na Chodsko

Tipy a novinky

Plzeňský kraj v letošní turistické sezóně vydal hned několik nových publikací. Jedním z posledních počinů je publikace Chodsko a turistický průvodce Šumava, Český les a bavorské příhraničí. Poznat Chodsko teď můžete „zblízka“ a přitom si všechny nové i další materiály pro turisty vyzvednout zcela zdarma.

Turistický průvodce Šumava, Český les a bavorské příhraničí vás provede touto nádhernou krajinou a doporučí nejrůznější turistické trasy v centrální části Šumavy a přilehlém Českém lese. „Průvodce nabízí 24 doporučených turistických tras pro různé cílové skupiny - pěší, cyklisty, lyžaře, vodáky, pro všechny věkové kategorie, ale také rodiny s dětmi i zdravotně handicapované,“ upřesňuje vedoucí oddělení cestovního ruchu Plzeňského kraje Ilona Šnebergerová.

Foto: Bekmen

Také Chodsko má novou publikaci. Prozradí vám o tomto nádherném regionu to, co možná nevíte. Publikaci o Chodsku a další propagační i reklamní materiály o Plzeňském kraji získáte zcela zdarma při chodském dni, který chystá Plzeňský kraj na sobotu 17. listopadu. Akce s názvem „Poznej Chodsko zblízka“ proběhne v Muzeu Chodska v Domažlicích. Jde o jakýsi workshop, při kterém si vyzkoušíte tradiční řemesla a ještě si domů odnesete kromě průvodců i vlastní výrobek. Pokud jste tedy nikdy nezdobili pravý chodský koláč s profesionální pekařkou a netočili chodskou keramiku, tak určitě přijeďte. Ty pravé tradiční zážitky můžete získat jen na Chodsku. A kde jinde se dobře „chodsky“ pobavit než v samém srdci tohoto kraje, tedy v Domažlicích. Navíc ochutnáte místní speciality a uvidíte i další tradiční chodská řemesla.

Workshop nabídne všem zájemcům zajímavě ztvárněnou výstavu ucelené řady propagačních materiálů týkajících se historických, přírodních a jiných zajímavostí Plzeňského kraje. Představeny tak budou nejnovější mapy různého zaměření, letáky, brožury, image. Všichni účastníci workshopu mohou využít prohlídky Muzea Chodska zcela zdarma.

Více na turistickém portále Plzeňského kraje www.turisturaj.cz.

Projekt Do Plzeňského kraje za přírodou, tradicemi a gastronomií je spolufinancován Evropskou unií.

Poslední aktualizace: 12.11.2012
Turisté pozor, pro nové publikace si můžete přijet na Chodsko na mapě
Autor: Bekmen
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu