Loading...

Turistická země Německo představuje pozitivní výsledky příjezdového cestovního ruchu

Tipy a novinky

Turistická země Německo představuje pozitivní výsledky příjezdového cestovního ruchu

Německý příjezdový cestovní ruch od ledna do června 2013 rostl
Příjezdy mezinárodních hostů do turistické země Německo se vyvíjely i v první polovině roku 2013 opět velmi pozitivně. Od ledna do června tohoto roku je podle údajů statistického úřadu hlášeno přes 30,9 milionů přenocování zahraničních hostů v Německu v hromadných ubytovacích kapacitách s deseti a více lůžky. To odpovídá meziročnímu přírůstku 3,2 procent. „Německý příjezdový cestovní ruch vykazuje pozitivní bilanci i v prvních šesti měsících roku 2013. Po třech rekordních letech v řadě za sebou ukazují dosavadní výsledky další přírůstky – to je pro turistickou zemi Německo velký úspěch,“ vysvětluje Ernst Burgbacher, člen spolkového sněmu, parlamentní státní sekretář ministerstva průmyslu a technologií a pověřenec spolkové vlády pro malé a střední podniky a cestovní ruch.

I přes záplavy v některých regionech Německa a velmi vydatné srážky v červnu je příjezdový cestovní ruch v Německu v první polovině roku 2013 značně v plusu. I přes stávající ekonomické podmínky se turistické zemi Německo podařilo v mezinárodní konkurenci velmi dobře prosadit,“ zdůrazňuje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). U turistů z Evropy, kteří přenocují v Německu, byl podle nejnovějších výsledků zaznamenán meziroční nárůst 2,8 procent. V tomto období bylo podle statistického úřadu v Německu zaznamenáno přes 23 milionů přenocování evropských hostů. Evropský trh má na celkových výsledcích německého příjezdového cestovního ruchu podíl 76 procent.

Konstantní přírůstky ze sousedních zemí
O velmi dobré přírůstky se starají především sousední země – mezi nimi je třeba uvést Švýcarsko, které je jedním z nejdůležitějších zdrojových trhů Německa. Od ledna do června 2013 bylo z této země zaznamenáno v Německu téměř 2,4 milionů přenocování. Tento výsledek odpovídá meziročnímu nárůstu 4,8 procent.

Vysoké přírůstky pocházejí ze zemí BRIC
K pozitivním výsledkům příjezdového cestovního ruchu v Německu značně přispěly také tzv. BRIC státy. Na špici mezi těmito zeměmi leží Rusko, u tohoto trhu je zaznamenán meziroční nárůst přenocování v hodnotě 20 procent. Celkově přispěl nejdůležitější zdrojový trh východní Evropy pro rok 2012 k celkovým pozitivním výsledkům 2,2 miliony přenocování.

Nadprůměrné výsledky vykazovaly v tomto období s 12,4 procentním meziročním nárůstem přenocování rovněž arabské státy. Z tohoto regionu bylo v roce 2012 v Německu generováno více než 1,3 milionů přenocování.

Čína, nejvýznamnější asijský trh s téměř 1,6 miliony přenocováními v roce 2012, se postaral o pozitivní vývoj meziročním nárůstem přenocování za období leden až červen 2013 v hodnotách okolo 5,4 procent. Tento přírůstek přenocování dokazuje po několika proměnlivých měsících pozitivní start letní sezóny.

Velmi uspokojivé výsledky hlásí také brazilský trh: hosté z jihoamerického trhu (700.000 přenocování v roce 2012) přispěly k dosavadním výsledkům za období leden až červen 2013 meziročním nárůstem 3,5 procent.

Za podmínky konstantního pozitivního vývoje v nejdůležitějších zdrojových trzích turistické země Německo očekává letos DZT meziroční nárůst přenocování zahraničních hostů v hodnotách mezi dvěma a třemi procenty.

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologie (BMWi) zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas­toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 28.8.2013
Turistická země Německo představuje pozitivní výsledky příjezdového cestovního ruchu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu