Loading...

Turistická země Německo stále na rekordní vlně

Tipy a novinky

Německý příjezdový cestovní ruch zaznamenává během prvních devíti měsíců tohoto roku významné přírůstky. Podle údajů zveřejněných Německým statistickým úřadem se meziročně zvedly celkové přírůstky přenocování zahraničních návštěvníků Německa v období leden až září o 8,6 procent.
V tomto časovém období bylo v Německu v hromadných ubytovacích zařízeních
s minimálně deseti lůžky zaznamenáno již 54 milionů přenocování zahraničních hostů. Přičemž se zvýšil i počet přenocování v kempech, zde byl zaznamenán sedmiprocentní nárůst počtu přenocování, což představuje 3,9 milionů přenocování.”Turistická země Německo si stále udržuje své skvělé postavení na trhu a prezentuje se velmi vyrovnanou bilancí prvních tří kvartálů letošního roku. Tato skutečnost potvrzuje naše očekávání, že se nám letos již potřetí v řadě podaří dosáhnout nadprůměrných výsledků,” zdůrazňuje Ernst Buchbacher, člen Německého spolkového sněmu, parlamentní státní sekretář Ministerstva průmyslu a technologie a pověřenec Spolkové vlády pro malé a střední podnikání.

Vysoká oblíbenost Německa u evropských návštěvníků
Podle aktuálních výzkumů trendů IPK International se turistická země Německo vyvíjí ve srovnání s jinými cílovými turistickými destinacemi velmi pozitivně. “Od ledna do srpna letošního roku se zvedl meziročně počet cest evropských návštěvníků do Německa o 7 procent, zatímco počet všech cest evropských návštěvníků do zahraničí rostl o pouhá dvě procenta. Příjezdový cestovní ruch Německa tak prokazuje na evropském trhu velmi dynamický růst,” vysvětluje Petra Hedorfer, předsedkyně představenstva Německé turistické centrály (DZT). Velmi pozitivně se vyvíjí také počet obchodních a služebních cest evropských návštěvníků do Německa, kde byl zaznamenán dvanáctiprocentní nárůst, obchodní a služební cesty v Evropě rostly v porovnání s Německem pouze o osm procent.

Počet přenocování evropských hostů konstantě na vysoké úrovni
Také počty přenocování z Evropy se i nadále vyvíjejí velmi pozitivně: Celkově bylo registrováno od ledna do září letošního roku více než 41 milionů přenocování z Evropy. To odpovídá meziročnímu nárůstu 7,5 procent (38,1 milionu přenocování ve stejném období v roce 2011). Konstantně pozitivní výsledky hlásí nejvýznamnější zdrojový trh Německa, Nizozemí, se svým tříprocentním nárůstem počtu přenocování. Druhý nejdůležitější zdrojový trh Německa, Švýcarsko se svým desetiprocentním meziročním nárůstem počtu přenocování je v těsném závěsu za Nizozemskem. Důvod těchto nárůstů v Německu je spojován se skvělým poměrem ceny a výkonu.

Nadprůměrné výsledky východoevropského trhu
Výsledky východoevropského trhu přispěly ke zvýšení celkového počtu přenocování zahraničních hostů v turistické zemi Německo velkým dílem. Největší objem počtu přenocování přineslo s 19,8 procentním nárůstem Polsko. Přírůstky jsou ovšem hlášeny rovněž z České republiky (16,3%) a Maďarska (18,4%). Pozitivní výsledky počtu přenocování za období leden až září hlásí rovněž turecký trh, zde byl registrován nárůst plus 13,5 procent.

Státy BRIC přinášejí opět vysoké výsledky
Za povšimnutí stojí výsledky počtu přenocování také u tzv. států BRIC, k čemuž přispěl i dosavadní velmi dobrý hospodářský vývoj. Skvěle se prezentuje ruský trh s 26 procentním nárůstem, těsně sledován Čínou, kde byl zaznamenán velmi potěšující meziroční nárůst plus 22,8 procent. Brazílie i Indie s 20,7 procenty a 10,4 procenty rostou v prvních třech kvartálech letošního roku také velmi uspokojivě.

______________________________________________________________

O DZT
Německá turistická centrála (DZT) je německým národním úřadem cestovního ruchu s hlavním sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem. Z pověření Spolkového ministerstva hospodářství a technologie (BMWi) zastupuje Německo jako zemi cestovního ruchu a na základě rozhodnutí Německého spolkového sněmu je tímto ministerstvem podporována. DZT vyvíjí a komunikuje strategie a produkty, aby nadále budovala kladnou image německých turistických destinací v zahraničí a podporovala cestovní ruch do Německa. K tomu provozuje 30 zahraničních zas­

toupení po celém světě. Bližší informace najdete v našem online tiskovém centru na www.germany.travel/presse.

Poslední aktualizace: 30.11.2012
Turistická země Německo stále na rekordní vlně na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu