Loading...

Turistický hradecký silniční kolový vláček zahajuje svoji třetí sezonu

Tipy a novinky

Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. připravil opět i v letošním roce pro hradecké občany a všechny návštěvníky města projížďku netradičním dopravním prostředkem - turistickým hradeckým silničním vláčkem.

Tři zhruba 30 minutové vyhlídkové trasy - které účastníkům jízdy ukazují významná místa či stavby našeho krajského města a přibližují jejich historii - zůstaly pro tento rok zachovány v původní podobě – novinkou je sjednocení jízdních řádů pro pracovní a víkendové dny, jak po stránce využití jednotlivých tras, tak po stránce časů odjezdů. Provoz bude tedy realizován 8 x denně s odjezdy od 13 do 18 hodin.

Vlastní letošní provoz bude zahájen od 14. dubna a bude trvat minimálně až do 30. září a bude denní mimo pondělí, pokud na tento den nepřipadá státní svátek. Tradičním odjezdovým prostorem je parkoviště u Muzea východních Čech na Eliščině nábřeží, kde i vláček svoje trasy končí a je zde cílová zastávka.

Výletní vláček je významnou aktivitou pro propagaci DP, podporu cestovního ruchu města Hradce Králové a přispívá tak k jeho turistické image. S propagačními materiály se tak setkali návštěvníci lednového Mezinárodního veletrhu turistických možností v regionech Regiontour Brno, únorového pražského veletrhu cestovního ruchu Holiday World a březnového hradeckého veletrhu cestovního ruchu Infotour, kde se návštěvníci měli možnost i vláčkem svézt.

Nemůžeme zapomenout i na skutečnost, že vláček neslouží jen pro jízdy dětí s rodiči jako zpestření jejich rodinných výletů, ale i pro mateřské a základní školy, školní výlety či akce pro naše starší obyvatele, ale zájemce si může dohodnout i předem mimořádnou smluvní jízdu a pronajatý vyhlídkový vláček tak může vyrazit se svým řidičem i na samostatnou trasu a zajistit přepravu v rámci území města a přilehlých obcí na individuální akci – pro soukromé, firemní či slavnostní účely - třeba na svatby či jiné oslavy (samozřejmě v souladu s jeho dopravními a kapacitními možnostmi) nebo atrakci na dětské dny.

Vláček, smí přepravovat 12 sedících osob v každém ze tří ozvučených vagonků (je možnost jejich bočního zakrytí při nepříznivém počasí), všechny vagonky mají řízené nápravy a kopírují tedy lokomotivu, která má poháněné obě nápravy. Nejvyšší povolená rychlost je 25 kilometrů v hodině.

Cestující se mohou svézt za ceny velmi přijatelné ceny.

Ceník jízdného:

Zlevněné jízdné pro děti od 3 do 12 let: 30,- Kč

Plné jízdné nad 12 let: 60,- Kč

Rodinné jízdné (2 dospělí a max. 3 děti do 12 let): 120,- Kč

Samozřejmě včetně DPH

Jízda se uskuteční od minimální celkové úhrady 120,- Kč.

Jízdné je možné opět hradit z městské karty, na linkách neplatí časové jízdenky na MHD a jiné slevy.

Všem účastníkům přejeme na trasách plno krásných nezapomenutelných zážitků při poznávání historických míst města Hradec Králové

Jízdní řád, mapky a další podrobnosti naleznete na www.dpmhk.cz

Poslední aktualizace: 11.4.2012
Turistický hradecký silniční kolový vláček zahajuje svoji třetí sezonu na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu