Loading...

Turistika, cyklistika a požitek během dolnorakouského vinařského podzimu

Tipy a novinky

Pravé tradiční zvyky, líbezná krajina a sklenička vína na ochutnání – dolnorakouský vinařský podzim je pro požitkáře a milovníky vína nejkrásnějším obdobím roku. Kromě zábavných slavností vína jsou na programu především příjemné pěší túry a vyjížďky na kole plné požitků a zážitků.

Aktivní zážitky na Dolnorakouských vinařských cestách

Cyklistické a turistické trasy se liší co do programu, stupně obtížnosti a délky, a mohou tak každému návštěvníkovi nabídnout odpovídající nabídku vinařského podzimu.

V západním Weinviertelu vás cyklostezka "Weinviertel DAC Radweg" provede zcela pohodlně regionem Retzer Land, kde si dopřejete návštěvu vinic a sklepních uliček a samozřejmě větrného mlýna v Retzu. Bikování s vínem a výhledem je mottem pro podzimní návštěvu Wagramu: start a cíl je u vinotéky Vinothek Weritas v Kirchbergu, od hrany sprašového horizontu se jede přes sprašový útvar "Neun Mauna" a sklepní uličkou ve Feuersbrunnu do městečka Fels am Wagram.

Cesty za vínem: Nejkrásnější pěší túry jsou tam, kde má víno svůj domov.

  • Země Veltlínského zve pod mottem „Wo der Wein wohnt“(Tam, kde je domov vína) na procházku malebnými sklepními uličkami Poysdorfu a na návštěvu zážitkového muzea vína Vino versum. Devizou je náhled do historie vína!
  • Po historické síti cest, po stezce WeinWeg Langenlois se projdete idylickými vinohrady a vinicemi regionu Langenlois: vinná stezka WeinWeg je navíc lemována pozoruhodnými objekty a degustačními zastávkami – vinnými sejfy, jež zvou turisty k odpočinku a ochutnávce. Náš tip: degustační sadu a klíč k sejfu si zajistěte v domě Ursin Haus!
  • Vinařská turistická stezka Spitzer Weinwanderweg
    Kdo se vydá v městečku Spitz po značkách ve tvaru lahví vína, může obdivovat staleté kamenné terasy a líbeznou krajinu osázenou vinicemi. Stezka Spitzer Weinwanderweg vede nejznámějšími viničními tratěmi k nádherným výhledům na Wachau – a samozřejmě kolem vinařů, kteří zvou k posezení.

Vydejme se za dolnorakouským vinařským podzimem!

Poslední aktualizace: 4.8.2016
Turistika, cyklistika a požitek během dolnorakouského vinařského podzimu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu