Loading...

Tvoření z ovčí vlny, přírodní zahrada či procházka Naokolo Hostětína – to jsou víkendová lákadla

Tipy a novinky

Na víkend 10.-11. srpna připravilo Centrum Veronica další ze svých zajímavých programů pro veřejnost – tentokrát workshop tvoření z ovčí vlny.

Dalšími víkendovými lákadly jsou lahodný hostětínský mošt, prohlídka a posezení v ukázkové přírodní zahradě či vycházka po stopách pamětníků Naokolo Hostětína.

Každý víkend k nám přijíždí řada návštěvníků, kteří o Hostětíně slyšeli – a chtějí ho i zažít na vlastní kůži. Doporučujeme, aby přijeli už ráno, máme otevřeno od 10 hodin. Dopoledne si mohou sami prohlédnout naše ekologické stavby a odpoledne od 14 hodin se mohou zúčastnit připraveného programu, tentokrát workshopu tvoření s ovčí vlnou. Mohou si vyrobit míček, obrázek či panenku“, zve Aneta Zádrapová, pracovnice Centra Veronica.

U nás je stále kam jít. V červnu jsme otevřeli ukázkovou přírodní zahradu, kde vám ukážeme, jak bydlí netopýr či čmelák, proč chceme na zahradě škvory nebo uvidíte záhony s tajemnými názvy Klíčová dírka či Sluneční past. Od loňska funguje v obci také netradiční naučná stezka Naokolo Hostětína, kde se návštěvníci dozví o tom, kdo to byli miškáři, co je to nohál, kam dříve chodily děti na jahody nebo co dělaly při pasení dobytka. Známé jsou i dřevěné Sochy v krajině, propojené naučnou stezkou.“, doplňuje Hana Machů, programová vedoucí Centra.

Hostětín, který je známý svou ekologickou infrastrukturou, tak nabízí všem návštěvníkům něco navíc. Dveře v Centru Veronica jsou o prázdninách otevřené každý víkend od 10 do 17:30 hodin. Nejenom že si zde můžete koupit slavný bio-mošt a zúčastnit se zajímavého programu, ale pracovnice vám i rády poradí s tím, kam se vydat na výlet do okolí.

Na nejbližší víkendy je pro návštěvníky připraven tento program:

  • 10. a 11. srpna (SO, NE), 14-17 hod.
    Tvoření z ovčí vlny. Přijďte si vyrobit míček z vlny, figurku, panenku či obrázek.
  • 18. srpna (NE) a 24. srpna (SO), 14-17 hod.
    Fair trade odpoledne s výrobou domácí fair trade (FT) nutelly.
    Jak se žije kávovým rodinám? Jak chutná FT káva či čokoláda? Co je za ní skryto?
  • 25. srpna (NE), 14-17 hod.
    Procházka po ekologických projektech v obci, které přijel shlédnout i princ Charles. Uvidíte vesnici, kde rostliny čistí odpadní vodu, slunce vyrábí teplou vodu a elektřinu, domy jsou vytápěny dřevem a v noci je vidět na hvězdy. Ukážeme vám výrobu biomoštu i pasivní dům, ve kterém se téměř nemusí topit.

Kdyby vám jeden den v Hostětíně nestačil, můžete využít pohostinnosti jednoho z pouhých sedmi certifikovaných ekologických ubytovacích zařízení v České republice. Pasivní dům Centra Veronica je držitelem známky "Ekologicky šetrná služba" a vy si zde můžete vyzkoušet bydlení v domě, který pro svůj provoz využívá obnovitelné zdroje energie a v zimě se v něm téměř nemusí topit.

V Hostětíně se zkrátka nudit nebudete. Je kam jít.

Bližší informace a aktuální program víkendových akcí: http://hostetin.veronica.cz/prazdninove-akce-v-sobotu-nedeli

Poslední aktualizace: 9.8.2013
Tvoření z ovčí vlny, přírodní zahrada či procházka Naokolo Hostětína – to jsou víkendová lákadla na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu