Loading...

Už jste byli na dovolené, kde teče živá voda?

Tipy a novinky

Tam, kde slunce ohřívá teplou vodu a vyrábí elektřinu. Tam, kde rostliny čistí odpadní vodu. Tam, kde se nemusí téměř topit a tam, kde teče „živá“ voda. Právě tam můžete jet na dovolenou. Do Hostětína – malé obce v magické krajině Bílých Karpat a Žítkovských Bohyní.

Takovou dovolenou byste si neměli nechat ujít. Je to víc než jen dovolená. Při svém relaxačním pobytu se totiž dozvíte i spoustu inspirativních a zajímavých informací o tom, jak můžete kvalitně moderně bydlet, šetrně využívat přírodu a ještě přitom ušetřit z rodinného rozpočtu.

V ekopenzionu Centra Veronica na každém kroku nalézáte tipy pro tzv. „domácí ekologii“, ekologii všedního dne. Toužíte zjistit, jak se bydlí v pasivním domě, kde se v zimě téměř nemusí topit? Zda svítí LED žárovky dostatečně? Jak si můžete vyrobit kompost v paneláku na balkóně? Jak se žije v hliněných omítkách? K čemu všemu můžete použít ocet? Jak vypadá energeticky nejúspornější lednička na českém trhu? Vše na vlastní oči uvidíte, můžete si osahat, ovonět, vyzkoušet.

Prožijte si ranní vstávání se zpěvem ptáků v sadu a zurčením potůčku v zahradě. Dejte si čaj z čerstvě utržených bylinek ze zahrádky pod oknem. A zmiňovaná „živá voda“? – tou je slavný hostětínský biomošt. Kudy teče, tudy léčí – a bude léčit i vás.

Bílé Karpaty otevírají svoji náruč každému milovníkovi přírody. V Hostětíně vám k výletu přibalí ještě Příběh. Třeba o tom, jak se zde dříve žilo, pracovalo a veselilo. Nebo o Vodníkovi či Skřítcích. Máte-li zájem, pracovníci Centra Veronica vás dovedou do skrytých zákoutí přírody a představí vám krajinu v netušených souvislostech.

Jak říkáme - Centrum Veronica vám nabízí víc než jen dovolenou. Můžete se zde zúčastnit i různých vzdělávacích aktivit, táborů, kurzů či přednášek. Lidí z Centra vám rádi ukáží i celou ekologickou vesnici a popovídají o všem, co může být inspirací pro váš každodenní život směrem k úsporám energie i šetrnějšímu vztahu k přírodě.

Přijeďte a uvidíte. Je kam jít…

Poslední aktualizace: 24.5.2013
Už jste byli na dovolené, kde teče živá voda? na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu