Loading...

Užijte si svoji dovolenou podle svých představ a bez starostí.

Tipy a novinky

Předem si naplánujte, co vše si musíte s sebou zabalit a to včetně nutné kosmetické výbavy. Jaké množství kosmetiky na dovolenou povezete, ale také záleží na druhu vaší dovolené. Pokud plánujete například pěší turistiku a cestování z místa na místo, budete muset obsah vašeho kufru hodně zredukovat. Cestování autem k moři má také své specifické potřeby. Nechejte se proto inspirovat následujícím článkem, ve které se dozvíte tipy na praktické kosmetické výrobky, které by se vám na dovolené mohly hodit.

Co si přibalit pod stan? Pokud jste se rozhodli trávit dovolenou v přírodě pod stanem, zajisté oceníte ve své příruční taštičce kromě základních hygienických pomůcek, také kvalitní repelentní přípravek, který vás účinně ochrání před komáry a klíšťaty. Vyzkoušet můžete například repelent Dermacol Bio extract repelent, který vás mile překvapí svojí šetrností k pokožce a to díky obsahu výtažků z Aloe vera – je vhodný i pro citlivější pleť.

Pro praktické použití během stanování zajisté oceníte i některé praktické tipy jako je suchý šampon na vlasy zajišťující rychlé odmaštění vlasů. Jeho použití je velmi jednoduché. Muži pak ocení sprchový šampon 2v1 od značky Goldwell.

Dlouhá cesta autem je únavná. Vhod vám přijdou vlhčené ubrousky, antibakteriální gel a termální voda ve spreji, která dodá pleti hydrataci a viditelně zbavuje únavy.

Základní výbavou pro dovolenou u moře, ale také na letní horskou túru, by měla být kvalitní sluneční kosmetika, která vám zajistí spolehlivou ochranu před škodlivými UV paprsky. Krém či po opalování je rovněž nutností. Pokud toužíte po dokonalém opálení a hydratované pokožce celého těla, vybírejte si pouze mezi kvalitními přípravky, jako je například značka Piz Buin jejíž opalovací přípravky obsahují jedinečnou látku Tanimel urychlující proces opalování.

Nezapomínejte, že péči si zaslouží i vaše rty! Tenká pokožka rtů je totiž na sluneční záření velice citlivá. Použijte proto ochrannou tyčinku na rty se speciálním UV filtrem. Sluneční ochranu dopřejte i vašim vlasům a vyzkoušejte praktické ochranné spreje s UV filtrem například značky L´Oreál Professionnel nebo Schwarzkopf, které dokonale hydratují vlasy a chrání je před vnějšími škodlivými vlivy (slunce, písek, sůl, chlór). Sadu sluneční kosmetiky si můžete na léto pořídit v cenově výhodných balíčcích.

Jedete na dovolenou s dětmi? Chraňte je před slunečním zářením kvalitními opalovacími přípravky značek Bioderma, Altermed nebo Vichy. Jsou vhodné i pro citlivou pokožku.

Nezapomeňte na přípravky proti pocení! Na vaší dovolené se jistě chcete cítit příjemně. Proto je velice důležité nezapomenout na účinný deo přípravek, díky kterému budete po celý den svěží a voňaví. Na trhu existuje spousta deo přípravků, které se dělí na deodoranty a antiperspiranty. Deodorant dokáže skvěle překrýt zápach potu, zatímco antiperspirant zamezuje samotnému pocení. Vybrat si tedy můžete takový přípravek, který vám vyhovovat nejvíce. Vyzkoušet můžete skvělé a účinné deo přípravky například od značek Vichy nebo Garnier.

Jednoduché triky jak být krásná na dovolené
Na dovolené chceme všechny vypadat skvěle, bohužel si s sebou většinou nemůžeme brát celou kosmetickou výbavu, jelikož by v kufru už asi nezbylo místo pro nic jiného. Skvělým tipem je proto například voděodolná řasenka a oblíbený praktický BB krém, který v sobě kombinuje hydratační krém a make-up. Pro zakrytí malých nedokonalostí pleti můžete přibalit ještě skladný korektor a smyslný vzhled vám dodá oslnivý lesk na rty, který můžete mít neustále při ruce v taštičce. Skvělým pomocníkem vám také bude tvářenka v krabičce přímo se zrcátkem například od značky Bourjois. O snadné odlíčení se postarají praktické odličovací ubrousky, díky kterým si nebudete muset s sebou brát odličovací přípravky a vatové tamponky zvlášť.

Pro smyslný a svůdný pocit nezapomeňte na výběr správné letní vůně, která perfektně dotvoří vaše prázdninové zážitky. Vybírat můžete mezi ovocnými, květinovými anebo vodními vůněmi. Odlehčené toaletní vody se stanou v létě vaší neodmyslitelnou součástí. Vyzkoušet můžete například skvělé vůně jako je Light Blue od Dolce & Gabbana, Escada Cherry in the Air, Roberto Cavalli Acqua, nebo Calvina Kleina CK One Summer 2013.

Všechny zmíněné produkty si můžete zakoupit na Parfums.cz

Poslední aktualizace: 8.7.2013
Užijte si svoji dovolenou podle svých představ a bez starostí. na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu