Loading...

V Braniborsku si lze vychutnat koupání v teple po celý rok

Tipy a novinky

Vyrazit na prodloužený víkend do Braniborska se vyplácí i v zimě. Ceny hotelů jsou až do konce března velmi příznivé, pokud si ubytování zarezervujete v hotelu, jenž se účastní zimní slevové akce „Zimní Braniborsko“. Jedna noc ve dvoulůžkovém pokoji startuje na ceně 65 EUR včetně snídaně.

Wellness ve Spreewaldu

Kdo svůj výlet chce spojit s wellness, měl by vyrazit do Spreewaldu. Dojezdová doba z Prahy činí zhruba tři hodiny. Pokud zvolíte ubytování na zámku v Lübbenau, budete mít možnost po celý den navštívit wellness a saunový svět Spreewelten.

Spreewelten a plavání s tučňáky

Bazény Spreewelten lákají děti i dospělé na jednu neobyčejnou atrakci – plavání s tučňáky. Samozřejmě, že nebudete plavat přímo v jejich bazénu, nicméně vás od něj bude dělit pouze sklo a během plavání a potápění budete moci z bezprostřední blízkosti sledovat, jak si vedou tučňáci v sousedním bazénu. Uvnitř pak na vás čeká bazén s vlnobitím, kanál s protiproudem a saunová vesnička v typickém spreewaldském stylu, čili si zde můžete dosyta užít jak rodinnou dovolenou, tak chvíle odpočinku v příjemných teplotách.

Termální lázně Spreewaldtherme

Jen pár kilometrů od Lübbenau se nachází lázeňské středisko Burg s termálními lázněmi Spreewaldtherme. Zde je vše jako stvořené pro relaxaci: příjemná atmosféra, moderní zařízení, teplo a klid zajistí hostům opravdu odpočinkovou dovolenou uprostřed biosférické rezervace UNESCO. Lázně jsou spojeny tunelem se sousedním čtyřhvězdičkovým hotelem, takže stačí v pokoji navléci župan a vyrazit. Hotel skýtá svým hostům moderní útočiště, kde se prvotřídní design snoubí s útulnou atmosférou.

Termální lázně Steintherme

Další lázně na vás čekají ve Flämingu, kam z Prahy dorazíte po zhruba 3,5 hod. jízdy autem. Zde navštivte lázně Steintherme Bad Belzig, kde celkově vládne velmi uvolněná atmosféra. Návštěvníků je zde o mnoho méně, čili pobyt zde může být o to příjemnější. Na hosty zde čeká klid a spousta prostoru. Koupací část Steintherme nabízí šest bazénů s termální a teplou vodou o celkové rozloze vodní plochy přes 750 metrů čtverečních. Doplněny jsou několika klidovými zónami i atrakcemi, jako jsou například masážní trysky, lehátka ve vodě a sprchy. Za zkoušku stojí také místnost, kde vás ohromí hra světel a hudby.

Další informace o dovolené v Braniborsku najdete na www.brandenburg-tourism.com

Odkazy:

Poslední aktualizace: 14.1.2016
V Braniborsku si lze vychutnat koupání v teple po celý rok na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu