Loading...

V Chrudimi se jede už pošestnácté

Tipy a novinky

Závod Manitou Železné Hory České spořitelny je dvanáctým dílem letošního ročníku Kola pro život. Koná se v sobotu 25. srpna v Chrudimi a v seriálu patří spolu s Drásalem mezi dva podniky, které jsou součástí Kola pro život již od roku 2000, tedy od prvního ročníku. Celkově se Manitou jede už pošestnácté, na startu se očekává celkem přes tisíc závodníků.

Hlavní závod měří 60 kilometrů a na bikery čeká celkové převýšení 1650 metrů. Start je ve 12 hodin. Oproti minulým ročníkům zmizely z hlavní trasy B Martovy slatě, zato přibyl na 35. km krásný brod přes řeku Chrudimku. A i letos na závodníky čekají kopce včetně nejnáročnějšího výjezdu na Citkov na 45. kilometru.

Hodně kvalitní bude startovní pole. V závodě mužů patří k největším favoritům tradičně dvojice jezdců stáje Česká spořitelna-Specialized Kristián Hynek a Pavel Boudný, na paty by jim měli šlapat hlavně Václav Ježek (Alpine Pro-Author), Petr Dlask (Madeta Fitness-Specialized), Tomáš Vokrouhlík (BMC-Savo Racing) a v neposlední řadě zkušený borec Jan Hruška (Toyota Dolák).

Poslední aktualizace: 24.8.2012
V Chrudimi se jede už pošestnácté na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu