Loading...

V dovolených letos nejvíce táhne Turecko, Bulharsko a Mallorca. Na záda jim dýchají Kos a Korfu

Tipy a novinky

Letní prázdniny se přehouply do své druhé poloviny, a tak může Neckermann CK vyhodnotit, jaké mají letos čeští turisté požadavky a jaké destinace u nich vítězí.

Tatiana Poláková, specialistka na letní dovolené Neckermann CK letošní léto hodnotí následovně:

"Podobně jako minulý rok zaznamenáváme u Čechů největší zájem v dovolených o dvě oblíbené letní destinace - Turecko a Bulharsko. Letos se k nim zařadila se svým 60% nárůstem ještě španělská Mallorca. Dobře se letos daří také řeckým ostrovům. Zvýšený zájem je zejména o klubové a rodinné hotely vyšších kategorií na ostrovech Kos a Korfu. Zájezdy Last moment se prodávají většinou na 7 nocí a nadále také přetrvává trend, že delší zájezdy si kupují lidé v nabídce First moment a kratší v rámci Last minute nabídky.

Vedle stabilních lídrů letních dovolených posledních let Turecka a Bulharska se letos na vrchol žebříčku vyšvihla také Mallorca. Z tohoto důvodu je nyní téměř vyprodaná a v posledních týdnech je například téměř nemožné najít na Mallorce volnou kapacitu. Dovolené v Řecku si lidé kupují o několik dní později před odletem než vloni, protože jsou ovlivněni zprávami, že krize může ještě srazit ceny dolů. Tato rozšířená představa není bohužel postavena na reálném základě a ve většině řeckých destinací není možně jeden až dva dny před odletem sehnat vhodný zájezd.

Last moment zájezdy se prodávají nejčastěji na 7 nocí a posledních několik let zaznamenáváme oblíbenost tzv. zkrácených pobytů na 3 až 4 noci. V reakci na krachy cestovní kanceláří pozorujeme rostoucí zájem o zavedené subjekty. Lidé si také o to více cestovní kanceláře prověřují a vyhledávají si o nich informace na internetu. Sledujeme pokles zájmu o pobyty v apartmánech bez stravování a o hotely vzdálené od pláže více jak 500 m. I v rámci nabídky Last minute se prodávají převážně hotely vyšších kategorií.

Poslední aktualizace: 8.8.2012
V dovolených letos nejvíce táhne Turecko, Bulharsko a Mallorca. Na záda jim dýchají Kos a Korfu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu