Loading...

V Karnevalovém průvodu Nadace OKD půjde největší pohyblivá loutka v Česku

Tipy a novinky

Největší pohyblivá loutka v České republice, teprve před několika měsíci vyrobený sedmimetrový anděl, bude jednou z nejzajímavějších atrakcí sobotního (1.9.2012) Karnevalového průvodu Nadace OKD v Karviné. Průvod vyrazí ve 14 hodin od Městského domu kultury, projde centrem města a po 15 hodině vyvrcholí na fryštátském náměstí.

Do průvodu, který organizují artisté, chůdaři a kejklíři ze sdružení Art Prometheus, se zapojí stovky dětí i dospělých z celého regionu, základ budou tvořit členové neziskových organizací podporovaných Nadací OKD. „V průvodu očekáváme až pět stovek lidí, takže půjde o jednu z největších karnevalových akcí v republice,“ těší se ředitel Nadace OKD Jiří Suchánek.

Podívaná to bude opravdu veliká. Například bruntálská Polárka připravuje masky na téma Stvoření světa, frýdecko-místecké sdružení Podané ruce chce překvapit maskami psů, klienti azylového domu Hannah z Orlové budou zase znázorňovat rozkvetlou louku. Diváci se mohou těšit také na koně, malé mažoretky i házenkáře nebo horníky v historických krojích.

V průvodu se sejdou zástupci organizací, které Nadace OKD finančně podporuje. Většinou si s nimi jen píšeme nebo mejlujeme, teď budeme mít úžasnou příležitost, abychom se navzájem lépe poznali,“ vysvětluje jeden z cílů akce Suchánek. Pět sdružení s nejlepšími maskami získá od nadace finanční dar na svou další činnost. Organizátoři zvou také veřejnost – k průvodu se mohou lidé přidat i v civilu, neformální nejméně pětičlenné skupiny s maskami mají šanci vyhrát digitální zrcadlovku.

Hornické slavnosti OKD - 1.9.2012, které budou – alespoň podle připraveného programu - letos opravdu velkolepé:

  • · Hornická bohoslužba (12:00, kostel sv. Marka).
  • · Karnevalový průvod (vyráží ve 14 hodin od Městského domu kultury, po 15 hodině vyvrcholí na fryštátském náměstí).
  • · Výstava důlní techniky, která se používá v dolech OKD stovky metrů pod zemí (tentokrát bude větší, přesouvá se proto z náměstí do parku, konkrétně na parkoviště naproti letního kina).
  • · Nadační městečko (na Masarykově náměstí) – ve stáncích se představí organizace podporované Nadací OKD včetně několika chráněných dílen (do podpory chráněných dílen vložila nadace v posledních dvou letech 15 milionů korun).
  • · Akce Oslaďte život dětem v režii Občanského sdružení svatá Barbora, které se stará o hornické sirotky. Veřejnost jsme vyzvali k upečení a přinesení buchet, ty budeme hned balit a prodávat návštěvníkům slavností s výtěžkem pro Barborku.
  • · Hudební program na třech scénách, podrobnosti na www.hornicke-slavnosti.cz.
Poslední aktualizace: 30.8.2012
V Karnevalovém průvodu Nadace OKD půjde největší pohyblivá loutka v Česku na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu