Loading...

VALTICKÉ VINNÉ TRHY – WIMBLEDON MEZI VÝSTAVAMI

Tipy a novinky

Nenechte si ujít Valtické vinné trhy s nejlepšími víny ročníku 2012
a pokusem o
rekord v řetězovém přiťukávání

Valtické vinné trhy patří k nejprestižnějším výstavám v České republice i ve střední Evropě, s tradicí sahající až do roku 1858 jde o vůbec nejstarší výstavu a degustační expozici u nás. Letošní 46. ročník Valtických vinných trhů se veřejnosti otevře v pátek 10. května od 14.30 do 23 hodin a v sobotu 11. května od 10 do 23 hodin.

Ve výstavním areálu, v jízdárně valtického zámku mohou všichni milovníci a přátelé vína ochutnávat první ucelené kolekce mladých vín z předcházejícího ročníku, tedy 2012, od desítek nejlepších českých a moravských vinařství a také zajímavé kolekce vín ze zahraničí. Mezi vzorky nebudou chybět vína ověnčená titulem Champion VVT 2013 v kategorii bílé víno, červené víno a zahraniční víno ani vítězové dalších kategorií, které ve dnech 16. – 19. dubna vyberou odborné komise složené z našich i zahraničních renomovaných degustátorů. Valtické vinné trhy v pátek 10. května zahájí slavnostní předání medailí a cen, součástí programu bude také tradiční charitativní dražba několika lahví raritních a vzácných vín – šampionů loňských ročníků VVT. Zpestřením sobotního odpoledne bude pokus o pokoření unikátního českého rekordu v řetězovém přiťukávání nejstarším moravským růžovým vínem Gracie Rose, kterého se může zúčastnit každý návštěvník vinných trhů.

Dvoudenní přehlídka vín, organizovaná společností Valtické vinné trhy
ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích v krásných prostorách valtického zámku, každoročně přiláká více než šest tisíc návštěvníků. Není divu, jde o vskutku mimořádnou příležitost na jednom místě ochutnat špičková vína všech významných vinařů, kteří se dostanou mezi elitu Valtických vinných trhů. Na své si přijdou nejen profesionální degustátoři a vinaři, ale všichni, kteří mají rádi dobré víno. Lidový charakter trhů, přívětivá atmosféra a dobrá nálada, to jsou další atraktivní atributy Valtických vinných trhů, které bývají právem označovány za Wimbledon mezi výstavami.

Jednorázová vstupenka na 46. ročník Valtických vinných trhů: 60 Kč, chutnačka: 40 Kč, 1 kupon na víno: 5 Kč, katalog: 40 Kč.

Více informací na www.vinnetrhy.cz

Poslední aktualizace: 20.3.2013
VALTICKÉ VINNÉ TRHY – WIMBLEDON MEZI VÝSTAVAMI na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu