Loading...

Vánoce rozzáří křišťálové ozdoby od nevidomých

Tipy a novinky

Letošní advent se ponese v duchu nádherných vánočních ozdob z českého křišťálu, které vyrobili pro sbírku Světluška lidé s těžkým zrakovým postižením. Originální ověsy se budou prodávat na adventních trzích v Praze i v dalších městech v Česku.

Kupující navíc dostanou ke každé zakoupené ozdobě zdarma další, kterou mohou zavěsit na konstrukci vánočního stromu v místě prodeje. Zakoupením jednoho vánočního křišťálu za 80 Kč tak ozdobíte svůj stromek doma, zkrášlíte město pro ostatní a přispějete Světlušce, která již přes deset let pomáhá nevidomým a lidem s těžkým zrakovým handicapem vést maximálně samostatný život.

Prodej křišťálů pro Světlušku začne 27. listopadu na adventních trzích v horní polovině Václavského náměstí v Praze. Světluščí stánek tu bude v provozu až do 23. prosince, a to včetně sobot a nedělí. Právě o adventních víkendech vyrazí Světluška nabízet skleněné ozdoby i do jednotlivých měst po Česku. Aktuální informace o jejích vánočních výpravách naleznete vždy na webu www.svetluska.net nebo na stránce Světlušky na facebooku.

Křišťálové ozdoby pro Světlušku vyrábí klienti Pobytového rehabilitačního a rekvalifikačního střediska pro nevidomé Dědina, které Světluška dlouhodobě podporuje. Práce s drobnými skleněnými ověsy umožňuje tvůrcům s těžkým zrakovým postižením zapojit fantazii a v jejich šikovných rukách vzniká bezpočet tvarů. V každém křišťálu pro Světlušku je tak ukryt kus životního příběhu jeho autora. Zakoupením ozdoby dáváte nevidomým, kteří ji vyrobili, nejen pracovní příležitost, ale i pocit, že jsou užiteční.

Pokud se Křišťál pro Světlušku na váš stromeček nehodí, podpořte Světlušku třeba dárcovskou SMSkou. Posílejte ji ve tvaru DMS SVETLUSKA na číslo 8 7777 (1 DMS = 30 Kč, Světluška obdrží 28,50 Kč. Podrobnosti o službě na www.darcovskasms.cz). Po celý rok je možné přispět i na sbírkové konto Světlušky „deset devítek“ 99999 99999/0100. Děkujeme, vaše pomoc nevidomým je vidět. Více na www.svetluska.net.

Poslední aktualizace: 13.11.2015
Vánoce rozzáří křišťálové ozdoby od nevidomých na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu