Loading...

Veletrh cestovního ruchu - Infotour a Cykloturistika 2015

Tipy a novinky

Druhý březnový pátek a sobota již budou tradičně v kongresovém centru Aldis patřit veletrhu cestovního ruchu Infotour a Cykloturistika. Vystavovatelé, kterých bude okolo 130, konkrétními nabídkami zájezdů a množstvím propagační materiálů představí své produkty. Návštěvníci se budou moci seznámit s nabídkou cestovních kanceláří, hotelů, lázní, památkových rezervací, atraktivních přírodních lokalit. Jako tradičně si z veletrhu budou moci odnést mapy, cyklomapy, náměty na dovolenou i výlety.

I letos se můžete těšit na kostýmované postavy z královských věnných měst, zvířata ze ZOO Dvůr Králové nad Labem a ochutnávky. V rámci veletrhu opět proběhne fotografování do soutěže – Volba královny věnných měst 2015.

Široká veřejnost bude jistě spokojená s nabídkou doprovodného programu, v tradičních cestovatelských besedách se přeneseme do národních parků Číny, Srí Lanky, zavítáme do Himalájí, ale i do méně vzdáleného východního Slovenska a polských Mazurských jezer.

Vystavovatelé jsou převážně z České republiky, z okolních států se představí např. podzemní město v polské Osowce, kde pracovali váleční zajatci a vězni z nedalekého koncentračního tábora , podzemní labyrint dosud skrývá mnoho překvapení. Své další klienty se budou na veletrhu snažit oslovit slovenské lázně Nový Smokovec, Patince a další.

Součástí veletrhu budou dvě konference, přístupné i pro veřejnost. V Malém sále se v pátek návštěvníci dozvědí mnoho informací o českých geoparcích. V Eliščině sále potom o barokním areálu Kuks, který prošel rozsáhlou rekonstrukcí a v březnu bude otevřen po dvou letech opět pro veřejnost. Přednášky budou věnované historii hospitalu Kuks, dalším významným barokním památkám v regionu, zajímavé budou informace týkající se broumovského kláštera a také jeho krásných zahrad. Tento areál bude po náročné rekonstrukci slavnostně otevřen v dubnu.

Den v pohybu s Českým rozhlasem Hradec Králové je název programu, který bude v pátek dopoledne vysílán přímo z veletrhu. Posluchači uslyší významné hosty, nejznámější česká cvičitelka Hanka Kynychová poradí s pravidly a náměty pro zdravý životní styl, přímo na veletrhu uvidíme ukázky nových druhů cvičení na originálních trampolínkách a cvičení s paličkami Drumfit. Další hosté vysílání představí např. možnosti dovolené ve Slovinsku, v Holandsku, zajímavosti se dozvíme o již otevřených nebo plánovaných geoparcích u nás i v dalších zemích.

Veletrh se koná v době jarních prázdnin škol okresu Hradec Králové, organizátoři se snaží zajistit i program pro rodiny s dětmi, jmenovat můžeme např. ukázku výroby dřevěných hraček, do které se budou moci děti zapojit. Nejen pro děti bude jistě zajímavá prezentace moderního science centra IQLANDIA Liberec s rozsáhlými interaktivními expozicemi a prvním humanoidním robotem v ČR. Věda je zábava a zájemci se o tom budou moci přesvědčit přímo na veletrhu, kde bude možné některé expozice vyzkoušet.

Možnost jízdy turistickým vláčkem bude také jistě příjemným zpestřením, jízdní řád bude upřesněn u vstupu na veletrh.

Další informace naleznete na www.infotourhk.cz.

Poslední aktualizace: 24.2.2015
Veletrh cestovního ruchu - Infotour a Cykloturistika 2015 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu