Loading...

Veletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA – 15. ročník

Tipy a novinky

Datum a místo konání: 14. – 15. 3. 2014, Kongresové centrum Aldis Hradec Králové

Veletrh cestovního ruchu v Hradci Králové, jehož pořadatelem je Kongresové centrum Aldis Hradec Králové, je dle hodnocení vystavovatelů i návštěvníků charakteristický příjemnou, klidnou atmosférou, podpořenou konáním v prostorách Kongresového centra, které nabízí komfortní prostředí i dobré zázemí.

Při 15. ročníku veletrhu cestovního ruchu se mohli návštěvníci seznámit s nabídkou cestovních kanceláří, dotovaných zájezdů pro seniory, s možnostmi pro cykloturistiku, s nabídkou ubytování v regionu i celé České republice. Představili se tradiční i nově vznikající muzea, zástupci téměř všech krajů České republiky představili turistické zajímavosti ve svých regionech, lázeňské subjekty a hotely nabídly wellness pobyty.

Mimo tuzemských vystavovatelů, kdy byli letos přítomni zástupci téměř ze všech krajů ČR, se představili již tradičně vystavovatelé z Polska a Slovenska. Příjemným obohacením byla účast Slovinské centrály cestovního ruchu a Chorvatské centrály cestovního ruchu a nově účast dalších větších cestovních kanceláří.

Celkem se veletrhu zúčastnilo 133 vystavovatelů a přibližně 5 000 návštěvníků.

Kladně byl vystavovateli i návštěvníky hodnocen přesun prezentačních přednášek vystavovatelů přímo na hlavní podium na Velkém sále a přehledné, tematicky rozdělené uspořádání výstavních expozic.

Účastníci cestovatelských besed měli již tradičně možnost získat řadu cen věnovaných vystavovateli. Své zážitky z cest po Himálájském království Bhútánu s tradiční kulturou tibetského budhismu poutavě přiblížil cestovatel Rudolf Švaříček.

Známý moderátor, cestovatel, režisér a producent Petr Horký vyprávěl o spolupráci s Miroslavem Zikmundem na přípravě dokumentárního filmu "Století Miroslava Zikmunda", který půjde na podzim do filmové distribuce. Posluchači se dozvěděli alespoň úryvky z neuveřejněných životních příběhů tohoto legendárního cestovatele a mohli si prohlédnout stejnojmennou výstavu fotografií.

Jsme rádi, že se nově otevřená Slovinská centrála cestovního ruchu přijela představit do Hradce Králové na veletrh Infotour a při této příležitosti zástupce centrály Michal Kůra v další přednášce přiblížil turistické možnosti a krásy Slovinska.

Již tradičně své zážitky z cest přišel představit doc. Jiří Štýrský – Pěší safari po NP Selous a ostrov koření Zanzibar a dr. Martina Pásková – putování Latinskou Amerikou.

Zvláštní poděkování patří cestovateli Bobu Stupkovi, který byl tentokrát osobně přítomen na stánku CK Pangeo tours a ochotně svojí přednáškou o Islandu nahradil část neuskutečněného programu.

"Kulíškova herna" – takto byl nazván sál pro nejmenší návštěvníky, o jejichž zábavu se skvěle postarali Rádio Kulíšek, Merkur toys, Muzeum dřevěných hraček Detoa Albrechtice, Železniční muzeum Jaroměř, Vista Semily a Střední škola Lomnice nad Popelkou.

Hradecká firma Petrof letos slaví již 150 let od svého vzniku a při této příležitosti otevřela své muzeum. Více se o něm i o vlastní společnosti dozvěděli účastníci exkurse přímo ve výrobních halách a v muzeu. Výročí firmy Petrof se prolínalo celým veletrhem, v restauraci Kongresového centra byl po celou dobu vystaven mistrovský klavír a klavírní doprovod zpříjemnil posezení hostů. Večerní setkání vystavovatelů, opět zpříjemněné klavírním doprovodem, tentokrát v podání finalistou soutěže Pianista roku 2013 - bylo již tradičním milým zakončením prvního dne veletrhu.

Návštěvníci velmi přivítali též další novinku letošního ročníku – sobotní dopoledne patřilo oblíbeným Farmářským trhům se širokou nabídkou kvalitních produktů.

Součástí veletrhu byla tentokrát konference na téma Stezky v krajině a přednášky byly přístupné též pro laickou veřejnost.

Agentura CzechTourism představila odborné veřejnosti i návštěvníkům projekt Česko – Země příběhů.

"Setkajme se ve Vratislavi!" Gmina Wroclaw pozvala novináře, cestovní kanceláře a ostatní návštěvníky na tiskovou konferenci k představení samotného města a jeho turistických zajímavostí.

Záštitu nad veletrhem převzal hejtman Královéhradeckého kraje Bc. Lubomír Franc, primátor statutárního města Hradec Králové MUDr. Zdeněk Fink, Ministerstvo pro místní rozvoj a Agentura CzechTourism.

Stoupající počet návštěvníků a vystavovatelů, rozšiřující se nabídky z tuzemska a zahraničí, to je jistě cíl pro pořadatele každého veletrhu. V Hradci Králové byl letos tento cíl jistě splněn a zveme tedy na 16. ročník veletrhu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA, který se bude v roce 2015 konat opět v březnu v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové.

Poslední aktualizace: 2.4.2014
Veletrh cestovního ruchu INFOTOUR & CYKLOTURISTIKA – 15. ročník na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu