Loading...

VIDEO TRASY od Turistika.cz zvítězily v projektu Vizionáři 2014

Tipy a novinky

Vítězem projektu Vizionáři 2014 se stala společnost Turistika.cz se svým unikátním nápadem VIDEO TRAS. "Pro ještě lepší možnost plánování cest a výletů jsme vymysleli možnost jak propojit mapu trasy s videem a začali jsme natáčet turistické trasy, Cyklotrasy, ale i výlety na lodi nebo trasy běžeckých a cyklo závodů. Součástí naší aplikace video tras je i přehledné zobrazování zajímavých míst nebo služeb na trase nebo v okolí, výškový profil a také podrobný popis včetně určení náročnosti trasy", popisuje ředitel Turistika.cz Jiří Pilnáček vizionářskou myšlenku.

V letošním roce projekt Vizionáři 2014 zaznamenal rekordní počet přihlášených subjektů. Odborná porota z nich vybrala osm, které ocenila titulem Vizionář 2014. Účelem projektu je mobilizovat inovační potenciál českých malých a středních podniků.

"Cílem našeho projektu je najít a vyzdvihnout firmy a podnikatele s vizionářským přístupem k podnikání, kteří jdou s realizací svých nápadů za hranice běžné podnikatelské vynalézavosti," uvedl předseda řídicí rady sdružení David Kratochvíl.

Nahlédněte do sekce VIDEO TRASY.

Technické informace

Video trasa se natáčí pomocí kamery GARMIN VIRB ELITE, která nabízí i široký pohled do okolí (130°) a jako jedna z mála na trhu má v sobě i GPS modul. Celá trasa je natočena ve vysoké HD kvalitě 720p, 25 snímků za vteřinu. Po natočení prochází trasa střihem, úpravou pro stabilizaci obrazu, optimalizací pro internetové prohlížeče a procesem doplnění zajímavostí na trase. Záběr trasy lze posouvat pomocí tlačítek dopředu i dozadu o 1km nebo o 50m, video lze zrychlit až 5x, záběr lze posouvat i po zajímavých bodech na mapě, případně lze i nastavit automatické posouvání mapy podle záběru videa.

Poslední aktualizace: 10.12.2014
VIDEO TRASY od Turistika.cz zvítězily v projektu Vizionáři 2014 na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu