Loading...

Vítání jara v Hostětíně – tábor pro rodiče s dětmi

Tipy a novinky

Ještě nevíte, kam s dětmi o velikonočních prázdninách? Chcete je strávit spolu, v přírodě a v partě kamarádů? Tak to zajeďte do Hostětína. Centrum Veronica připravilo na tento Jarní svátek oblíbený pobyt pro rodiče s dětmi. Pracovníci připravili 4-denní pobyt s pestrým programem zaměřeným na vítání jara, přírodovědné bádání, výtvarné tvoření a řemeslné tradice.

Účastníci si také budou moct vyzkoušet pobyt v pasivním domě, kde se v zimě (téměř) nemusí topit, ochutnat stravu z biopotravin a strávit čas v místě, které před 2 lety navštívil i britský princ Charles.

Velikonoční program navazuje na táborové aktivity pro rodiče s dětmi, které pravidelně s úspěchem pořádáme“, říká Kateřina Fojtů, organizátorka akce. „Doufáme, že se setká se stejným úspěchem, jako naše letní aktivity“.

Na akci se lidé mohou přihlašovat již nyní na níže uvedených kontaktech.

Kontakt: Kateřina Fojtů, katerina.fojtu@veronica.cz, 572 630 670.
Více informaci na www.hostetin.veronica.cz

Centrum Veronica Hostětín se věnuje environmentální výchově a vzdělávání především dospělých – během roku organizuje semináře, exkurze, workshopy a školení pro zástupce veřejné správy, nevládních organizací a odborné či laické veřejnosti z oblasti ochrany životního prostředí. Centrum sídlí v nově postavené nízkoenergetické budově vzdělávacího střediska, které bylo předáno k užívání veřejnosti v listopadu 2006.

Již léta ale Hostětín funguje jako faktické centrum modelových ekologických projektů pro venkov - rok od roku roste počet návštěvníků, kteří sem zamíří za ekologickými projekty.

Hostětínskými lákadly jsou první kořenová čistírna odpadních vod v regionu, restaurovaná sušírna ovoce, solární kolektory, výtopna spalující dřevní štěpku, na níž jsou napojeny téměř všechny domácnosti ve vsi, moštárna zajišťující využití úrody jablek ze širokého okolí, užití slámy coby tepelné izolace, začlenění dřevěných soch do krajiny a nově též úsporné a minimálně rušící veřejné osvětlení. Tyto projekty jsou vždy dílem několika partnerů, jejich nositelem je většinou obec Hostětín nebo Základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ZO ČSOP) Veronica.

Energeticky pasivní budova Centra Veronica Hostětín vytváří školící zázemí, kde se o výše jmenovaných projektech dá hovořit bez ohledu na počasí, pořádat semináře, zkoumat a monitorovat výsledky projektů, sdílet zkušenosti nebo si prohlížet dokumenty.

Centrum Veronica v Hostětíně provozuje a jeho program zajišťuje Základní organizace Českého svazu ochránců přírody (ZO ČSOP) Veronica se sídlem v Brně.

Více informací na www.hostetin.veronica.cz

Obec Hostětín (242 obyvatel) leží na úpatí Bílých Karpat mezi Bojkovicemi a Slavičínem ve Zlínském kraji. Území patří do Chráněné krajinné oblasti Bílé Karpaty, která byla v roce 1996 zařazena i mezi Biosferické rezervace UNESCO.

Poslední aktualizace: 20.3.2013
Vítání jara v Hostětíně – tábor pro rodiče s dětmi na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu