Loading...
Kuchyň složená z kvalitních českých produktů, domácí pečivo a degustační menu?
Máte chuť si užít netradiční kulinářský zážitek? Pak by Vaše kroky měly směřovat na Velké náměstí v Hradci Králové, kde se nově otevřel zrekonstruovaný Restaurant U Radnice di Terra Nostra. Objekt tvoří dva samostatné prostory v přízemí, letní venkovní terasa a dva sklepní prostory. Kapacita je 180 míst z větší části nekuřáckých. Restaurant pamatoval i na milovníky doutníků a dýmek, kteří pro svou zálibu mohou využít posezení ve vstupní hale.
Specifickým rysem a odlišností tohoto restaurantu je servírování pokrmů způsobem zvaným degustační menu, které se oproti fádnosti a stereotypu běžných restaurací bude pravidelně obohacovat o další speciální nabídky. Restaurant nabízí dále i klasické menu. Pamatováno je i na nejmenší labužníky. Nejen oni uvítají variaci domácích dezertů. Vinnému lístku dominují česká vína. Nabízena jsou ale i vína francouzská, italská, španělská nebo argentinská.
„Projekt Restaurant U Radnice - di Terra Nostra se zrodil v mé hlavě poté, co jsem se svou maminkou navštívil jí velmi oblíbené farmářské trhy. Napadlo mě, že by mohlo být zajímavé zařadit prvek českých produktů i do profese mně vlastní, tedy gastronomie. Nápad byl na světě a já se pustil do jeho realizace,“ uvedl majitel restaurantu Tomáš Mrkvička.
Doplnil, že jeho filozofie vychází z toho, že české produkty jsou velmi kvalitní a srovnatelné s produkty ostatních zemí, a proto se rozhodl je ve své restauraci podpořit. Nosným pilířem celého projektu jsou podle majitele restaurantu masa výlučně z českých chovů, podpořená mléčnými výrobky a zeleninou dostupnou na domácím trhu. Vše je doplněno výrobou vlastního domácího pečiva z české mouky.
„Ovšem pro rozmanitost nabídky není možné nabízet produkty výlučně české, jsou u nás samozřejmě zastoupeny i další země a světadíly. Zakládáme si na tom, že všechny servírované pokrmy jsou v prvotřídní kvalitě a naprosté čerstvosti. Podtitulem DI TERRA NOSTRA, což v italském jazyce znamená „z naší země“, vyjadřuji jen a pouze můj vřelý a hluboký vztah k zemi jménem Itálie. Věřím, že náš restaurant poskytne hostům příjemný gastronomický zážitek,“ dodal Tomáš Mrkvička na závěr.