Loading...

Vodní svět - Graubünden (Švýcarsko)

Tipy a novinky

Léto, slunce – a spousta vody. V Graubündenu, prázdninovém region číslo 1, na vás čeká 615 koupacích a horských jezer, termální a wellness lázně, minerální voda a soutěsky.

Cenná tekutina vyvěrá ze srdcí hor. Na cestě k prameni Rýna nebo na túře na horském kole podél křišťálově průzračného potoku si z nich často můžete dokonce dát lok. V termálních lázních se stará o relaxaci, v Rýnské soutěsce o dramatickou kulisu a na místech, jako je třeba flimské jezero Crestasee, o radost z koupání v létě.

Rýn, soutěsky a jezera v Graubündenu

Jezero Tomasee je pramenem Předního Rýna a tím také původcem největšího toku v Evropě. 1 324 km teče voda z Rýna odsud až do Severního moře. Zadní a Přední Rýn spoluutvářejí po tisíciletí krajinu našeho kantonu. Obzvlášť pozoruhodná je v Graubündenu také impozantní Rýnská soutěska

Foto: Bekmen

Vlakem přes Rýnskou rokli – vice informací naleznete zde.

Koupací jezera ve Švýcarsku: osvěžení v tyrkysových horských jezerech

Navštivte jedno ze 615 překrásných horských jezer v Graubündenu, která jsou vhodná také pro rodiny , nebo jako romantický výlet ve dvou.

V Graubündenu se nachází 615 horských jezer. Některá jsou napájena ledovci a jsou po celé léto ledově studená. Mnoho dalších horských jezer ve Švýcarsku se v létě od sluníčka ohřeje natolik, že osvěžující koupeli v jezeře již nestojí nic v cestě.

Více informací naleznete zde.

Nejedno koupací jezero ve Švýcarsku předčí svou krásou i Středozemí

Foto: Bekmen

Caumasee ve Flimsu s tyrkysově zelenou vodou svou krásou překoná leckteré pláže u Středozemního moře. Crestasee mezi Flimsem a Trinem je napájeno podzemním vodním pramenem. Toto horské jezero je přírodní rezervací a vzniklo společně s blízkou krajinou soutěsky Rýna „Ruinaulta“ před asi 15 000 lety zřícením flimské skály.

Více infromaci naleznete zde.

Poslední aktualizace: 27.8.2012
Vodní svět - Graubünden (Švýcarsko) na mapě
Autor: Bekmen
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu