Loading...

Vyberte si dovolenou podle svých představ a snů na výstavě DOVOLENÁ A REGION, LÁZEŇSTVÍ!

Tipy a novinky

Nevíte kam na dovolenou, kam poslat děti na prázdniny nebo byste si chtěli udělat pěkný víkend?

Rádi byste na zimu odletěli do teplých krajin? Hledáte dobrodružství a adrenalin? Dělá Vám starost, kam s dětmi na prázdniny? Vyberte si dovolenou, výlet nebo lázeňský pobyt na výstavě Dovolená a Region, Lázeňství, která se koná 3. - 5. března 2017 na Výstavišti Černá louka v Ostravě.

Dovolená a Region, Lázeňství je již tradiční a největší výstavou cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji. Cílem výstavy je návštěvníkům nabídnout co nejširší spektrum odpočinkových, ale i aktivních tipů pro strávení volného času a dovolené. Pobytové a poznávací zájezdy do zahraničí i tuzemska přinesou známé a ověřené cestovní kanceláře a agentury.

Výstava Dovolená podporuje domácí i zahraniční cestovní ruch. Na své si přijdou také milovníci exotických a luxusních turistických destinací. Najdete zde tipy na wellness pobyty, relaxační víkendy, aktivní dovolenou v regionech, výlety po městech, hradech, zámcích, horách, stezkách, vinařstvích, zábavních parcích a mnoho jiného. Ve velkém se také představí Česko-japonské kulturní centrum, které naší výstavou zahájí Japonské dny Ostrava. Hlavním cílem tohoto centra je poskytnout široké veřejnosti informace týkající se japonské kultury a Japonska samotného, pořádat akce s japonskou tematikou, organizovat ukázky japonských bojových umění a mnoho dalších. Návštěvníci budou moci nahlédnout do dění japonské kultury. Uvidí zde výstavu fotografií, kulturních cenností, pravý japonský meč, kimona, v kavárně budou moci ochutnat pravou japonskou kávu nebo čaj, zkusit si japonské origami nebo kaligrafii, na podiu shlédnout umění Aikido, Karate nebo Taiko show s japonskými bubny wadaiko. Pro nadšence bude řada přednášek například o tom, jak levně cestovat do a po Japonsku. A chybět nebude ani praktická ukázka starých japonských účesů nebo hry pro děti. Takže na své si přijdou opravdu všichni.

Výstava Region informuje o nových zajímavostech, festivalech, turistických stezkách, historických i kulturních památkách ve Vašem městě, regionu, kraji. Výstava Lázeňství je zaměřena na propagaci a prezentaci lázeňských míst a zároveň představuje nabídku příslušenství a vybavení pro lázně a wellness centra.

Novinkou tohoto ročníku bude prezentace Církevní turistiky. Projekt Církevní turistika je určen nejširší veřejnosti a navazuje na projekt Noc kostelů a Křesťanské Vánoce. Prezentuje především křesťanské církevní památky, poutní místa a další zajímavosti křesťanské tématiky. Hlavní zastoupení na veletrhu v rámci Církevní turistiky bude mít Biskupství ostravsko-opavské www.doo.cz. Jejími partnery budou Biskupství brněnské www.biskupstvi.cz a Biskupství opolské www.diecezja.opole.pl.

Součástí veletrhu je také prezentace několika turistických informačních center České republiky (A.T.I.C. ČR). Máte tak možnost poznat ty nejkrásnější místa z nejrůznějších koutů Česka. Setkáte se zde se zástupci informačních center, kteří Vám rádi poskytnout veškeré potřebné informace k naplánování výletu nebo dovolené.

A.T.I.C. ČR bude 3. 3. 2017 pořádat v rámci výstavy pro odbornou veřejnost konferenci na téma „Blogerství a jeho využití v cestovním ruchu“. Záštitu nad touto konferencí převzala europoslankyně Kateřina Konečná.

Souběžně bude probíhat 7. Ostravský knižní veletrh a od soboty svatební výstava Svatba. Všechny výstavy za jedno vstupné!

Záštitu nad veletrhem Dovolená a Region, Lázeňství převzal Moravskoslezský kraj.

Více informací na www.cerna-louka.cz

Otevírací doba:
3. - 4. 3. 10:00 - 18:00 hod.
5. 3. 10:00 - 16:00 hod.


Cena vstupného:

Dospělí 80,- Kč
Děti, studenti, důchodci, ZTP 50,- Kč

Hromadný vstup (pro školy) 20,- Kč

Platí VIP karta 2017


Poslední aktualizace: 17.2.2017
Vyberte si dovolenou podle svých představ a snů na výstavě DOVOLENÁ A REGION, LÁZEŇSTVÍ! na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu