Vydejte se po stopách nejznámějšího českého bylinného likéru
Až se v létě vydáte do Karlovarského kraje, určitě nezapomeňte navštívit Jan Becher Muzeum, místo, které je provoněno bylinným likérem Becherovkou Original, a jež vás pohltí atmosférou výroby tradičního likéru.
Jan Becher Muzeum se nachází na místě původní továrny na Steinberkách, kde se dříve vyráběla Becherovka. Dnes je muzeum součástí společenského komplexu Becherplatz. Návštěvu Jan Becher Muzea si nenechá ročně ujít přes 55 000 turistů z celého světa včetně České republiky. Díky interaktivní prohlídce, která se rozkládá ve dvou patrech, podlehnou návštěvníci kouzlu Becherovky na celý život. V první části prohlídky se seznámíte s fascinující historií karlovarského bylinného likéru, která byla započata v roce 1807. Průvodkyně vám představí jednotlivé členy rodiny Becherů a jejich životní příběhy, které jsou spojeny s dnes již ikonickým českým výrobkem. V další části prohlídky, která je provoněna bylinkami a kořením, budete seznámeni s postupem výroby Becherovky Original, nahlédnete do laboratoře dr. Frobriga a do tzv. Sladké komůrky (Das süsse Löchl), která je přesnou rekonstrukcí původní místnosti, jež rodina Becherů využívala pro soukromé degustace. Na závěr prohlídky vás čeká všemi oblíbená degustace likérů, jež se v Karlových Varech vyrábí. Vedle tradiční Becherovky Original budete moci také ochutnat další likéry z produkce společnosti Jan Becher – Karlovarská Becherovka. Při degustaci tak narazíte na medový likér Cordial, aperitiv KV14, Lemond s příchutí citrusů a novinku Ice&Fire. Z Jan Becher Muzea určitě neodejte s prázdnou, na závěr návštěvy si můžete v muzejní prodejně zakoupit tradiční porcelánové kalíšky, karlovarské oplatky s příchutí Becherovky a hlavně likéry, které jste ochutnali při degustaci
Co jste možná ještě o Becherovce nevěděli
Becherovka Original je 100% přírodní bylinný likér, který se vyrábí stále tradičním způsobem z karlovarské vody, vysoce kvalitního lihu, přírodního cukru a harmonické směsi bylinek a koření z celého světa. Receptura je již od svého vzniku v roce 1807 přísně střeženým tajemstvím. Becherovku Original si můžete vychutnat jako aperitiv či digestiv, nejlépe ledově vymraženou na teplotu mezi -4 °C až -6 °C, která dá vyniknout chuti a vůni bylinek a koření. Becherovka Original se dnes vyváží do více jak 40 zemí světa a můžete si ji dopřát také jako součást rozmanitých koktejlů. Nejslavnějším českým koktejlem je Beton, který byl poprvé namíchán u příležitosti světové výstavy EXPO 1967 v Montrealu.