Loading...

Vydejte se s námi za POKLADEM

Tipy a novinky

Podnikáte rádi se svými dětmi výlety do přírody, za památkami nebo krásami naší republiky a občas přemýšlíte kam vyrazit a čím výlet zpestřit?

Nudit se určitě nebudete, pokud se vydáte po stopách pokladu kapitána Kidda v rámci neomezené celoroční hry POKLAD.cz

Nejslavnější pirát všech dob, Černovous, který má v patách námořního důstojníka usilující o jeho pirátský život, se snaží objevit bájný poklad kapitána Kidda.
Při plavbě Karibikem až k břehům Normandie Černovous zjistí, že poklad je ukryt v hlubokém vnitrozemí. Pohádkové bohatství se pirátovi a jeho posádce již dlouho nedaří najít a tak nezbývá než vypsat za nalezení pokladu odměnu.

Pomozte Černovousovi se svými dětmi poklad najít!

Pro rodiny s dětmi je připraveno padesát výletních tras, prozatím z oblasti Středočeského kraje a Českého ráje, které jsou většinou orientovány do klidné přírody. Trasy jsou pečlivě popsány a tak mohou rodiny vybírat vhodnou trasu dle různých kritérií (délka trasy, obtížnost trasy, hodnocení) a strávit tak příjemný půldenní nebo celodenní výlet.

Každá trasa skrývá dvě schránky (kešky) jenž, mají děti za úkol pomocí GPS souřadnic nebo vytištěné mapy na trase najít. Ke každé kešce je navíc vždy nápověda, s níž lze kešku bez problémů najít, takže ji nelze minout.

Kešky slouží především k uložení získané putovní mince. Minci lze vložit nebo naopak jednu si vzít. Minci, která byla odebrána ze schránky, je možné vložit třeba do kešky na jiné vybrané trase. Za přenášení mincí se získávají body. Na poklad.cz pak děti sledují, kudy jejich mince putují. Hledání ukrytých kešek je zábavné a není zas až tak jednoduché. Pro vaše děti bude jejich objevování napínavé a dobrodružné.

V každé kešce najdete také návštěvní knihu a kontrolní razítko. Otisk razítka náleží do cestovatelského deníku, který slouží k uložení vytištěné výletní cesty, vytvoření záznamu a vylepení získané výletní známky.
V návštěvní knize je také napsána důležitá indicie. Další jsou pak na vybraných 1-2 občerstvovacích místech na trase. Ze všech indicií vyjde tajenka trasy. Za uhodnutí jednoho slova tajenky je opět bodové ohodnocení.

Kde získat putovní mince? Jelikož naše hra není jen o hledání kešek, ale je i hrou poučnou, zavedeme vás na výletních trasách na zajímavé místo (vrch Vyskeř, Smaragrové jezírko apod.) nebo do atraktivního výletního cíle (hrad, zámek, muzeum). Výletní cíle skrývají pokladnici s výletními balíčky.
Není to jen tak ledajaký balíček, najdete v něm spoustu skvělých věcí: putovní minci, certifikát mince, výletní známku a výletní placku pro přichycení na batoh, čepici apod.

Na poklad.cz si můžete vytvářet zápis z výletu, ohodnotit trasu, podělit se s ostatními jaké bylo hledání kešek a zjistit třeba jestli jste správně uhodli tajenku. Každá aktivita se hodnotí body, za které jsou pak báječné odměny.

Na co tedy ještě čekáte? Zaregistrujte se již dnes a při nejbližší možné příležitosti vyrazte hledat poklad.

Kontakt: poklad@poklad.cz, http://www.facebook.com/POKLAD.cz

Poslední aktualizace: 28.11.2011
Vydejte se s námi za POKLADEM na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu