Loading...

VYRAŽTE VEN Z MĚSTA S OUTDOOR SURVIVAL

Tipy a novinky

Pamatujete si ještě jaké je spaní pod širákem? A kdy jste takhle spali naposledy? Většina z nás už tohle moc často nezažívá a dost z nás si to spolu se spoustou dalších věcí, které se dají v přírodě dělat, nikdy nevyzkoušelo. Ostatně jak jsou na tom vaše děti? Chodí do lesa alespoň na houby nebo jejich nejdelší túra končí pár desítek metrů od domova při venčení psa? Příroda pro nás čím dál víc znamená pouze prostor, kde se dá uspořádat adrenalinová hra nebo jiný akční zážitek. Úplně přitom zapomínáme, že samotná příroda je nesmírně zajímavá. Společnost Outdoor Survival proto přichází s kurzy, které vás dokáží v přírodě znovu zorientovat a užít si čas v ní strávený.

Program Outdoor Survival jsou určeny široké veřejnosti a nabídka je rozdělena na tři úrovně obtížnosti. Nejnižší je určena pro rodiče s dětmi. Zahrnuje cestu naučnou stezkou, hry a povídání o přírodě. Střední úroveň s názvem Bushcraft obsahuje vše, co si lze představit pod pojmem tramping nebo hezky česky čundr. Spadají pod něj praktické činnosti jako rozdělávání ohně nebo stavění přístřešku. Bushcraft navazuje na způsob života našich předků, klade důraz na kontakt s přírodou a dovednost využívat přírodní zdroje. Poslední level nese označení „co nemáš, nepotřebuješ“ a je výcvikem, jak přežít s bez jakéhokoliv vybavení.

Dovednosti a znalosti, které máte možnost na těchto kurzech získat, mohou být zároveň tím, co vás zachrání v případné krizové situaci. Jak říká instruktor Amar Ibrahim: „Je znám případ, kdy starší paní odešla z chalupy na chvíli do lesa, upadla, zaklínila se jí noha pod kmen stromu a nemohla se vrátit zpátky. Přátelé ji sice hledali, ale trvalo několik dnů, než ji našli.“ I na takové situace vás kurzy Outdoor Survival mohou připravit. Dovíte se, z čeho všeho se dá získat voda, které rostliny jsou jedlé, jaké množství jich můžete sníst a mnoho dalšího. Tím nejcennějším, co si však z kurzů přežití odnesete, je vlastní prožitek díky kterému se všechny předané informace snadněji zapamatují. Vyzkoušíte si své reakce na nestandardní situace a poznáte více sami sebe.

Outdoor Survival se vrací k tradičním formám komunikace. Odhoďte mobil a zapomeňte na chvíli na to, kolik máte nevyřízených mailů! Zkuste si vzpomenout, jaký pocit máte, když se dobrovolně stanete „nedostupnými“. S největší pravděpodobností nakonec s překvapením zjistíte, kolik se toho pro vás dostupným stane… Pojďte s námi z města ven!

Poslední aktualizace: 29.5.2013
VYRAŽTE VEN Z MĚSTA S OUTDOOR SURVIVAL na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu