Loading...

Výstava ŠANGRI-LA se rozrostla o nové exponáty

Tipy a novinky

Expozice ŠANGRI-LA ostravském výstavišti Černá louka láká návštěvníky na procházku exotickými zeměmi pod Himálajem. Od dnešního dne navíc nabízí zcela nové exponáty přivezené z Tibetu a Nepálu.

Autor výstavy ŠANGRI-LA, cestovatel Rudolf Švaříček, tráví většinu roku na cestách. Na svých výpravách objevuje nové destinace pro klienty vlastní cestovní kanceláře Livingstone a kromě zážitků sbírá i zajímavé exponáty. Ze své nedávné cesty po Tibetu a Nepálu přivezl celou řadu unikátních sbírkových předmětů, které jsou nyní k vidění v expozici ŠANGRI-LA na ostravském výstavišti.

Mezi nově instalovanými exponáty návštěvníci výstavy naleznou nevarské dřevořezby, řady modlitebních mlýnků, hromový klín, hudební nástroje mnichů či tibetský nábytek.

Nevarské dřevořezby obohatily nepálskou sekci expozice. Návštěvníky nyní nově vítá vyřezávaná vstupní brána, která symbolicky otevírá příběh hledání ztraceného ráje. K vidění je rovněž vyřezávané okno i kulatá plastika s výjevy nepálských božstev. Pozornost jistě upoutá i vyřezávaný lev a houpací kůň.

Nové jsou i řady modlitebních mlýnků, které přímo lákají k roztočení a slibují splnění nejtajnějších přání.

Buddhistický symbol ochrany před zlem, hromový klín, stejně jako trojzubec s lebkou se nyní vyjímají v tibetské části výstavy. Atmosféru buddhistického kláštera nově dokresluje velká bělostná mušle dunkar a bubny langa, oblíbené hudební nástroje tibetských mnichů. Do ostravského Tibetu přibyly i nové malované skříňky.

Kromě unikátních exponátů, které jsou nově součástí výstavy, byla rozšířena i nabídka dárkových předmětů z oblasti pod Himálajem. Návštěvníci expozice tak mohou přímo ve výstavě nakoupit originální dárky:

Dřevěné puzzle ve tvaru medvěda či pandy
Nepálské vyšívané triko se symbolem Buddhových očí
Náušnice od tibetského jezera Nam Tso
Hřeben vyřezaný z jačího rohu
CD s tibetskou meditační hudbou
a mnoho dalších…

Výstava ŠANGRI-LA na výstavišti Černá louka v Ostravě je otevřena denně kromě pondělí, a to v úterý – pátek od 13:00 do 18:00 hodin a sobota – neděle od 10:00 do 18:00 hodin.

Více informací o výstavě: www.sangri-la.cz.

Poslední aktualizace: 15.11.2012
Výstava ŠANGRI-LA se rozrostla o nové exponáty na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu