Loading...

Webové stránky: www.rozvoj.krkonose.eu

Tipy a novinky

Svazku měst a obcí představili veřejnosti nové webové stránky, které budou průběžně naplňovány dokumenty vztahujícími se k regionálnímu rozvoji Krkonoš. Tak je totiž pojmenovaná nová oblast zájmu, jíž pracovníci Krkonoš - svazku měst a obcí věnují, kromě cestovního ruchu, zvýšenou pozornost.

Krkonoše, území určené rozlohou 41 měst a obcí, včetně oblastí podél komunikačních os směrem k Polské republice (hraniční přechod Královec/Lubawka a Harrachov/Jakuszyce) a směrem z podhůří k Nové Pace, je charakterizované jako specifické území. Cílem snažení kompetentních lidí je v co nejširší míře vytvořit prostor pro zaměstnanost obyvatel, podpořit atraktivitu pro návštěvníky a zachovat přírodní hodnoty. Hledají způsoby, jak se do složité problematiky vnořit. Vodítkem je z věcného hlediska rozčlenění řešeného tématu do tří základních oblastí (trvale žijící obyvatelé, návštěvníci oblasti a ochrana životního prostředí) a otevřená komunikace se všemi cílovými skupinami. K tomu by měl nově vzniklý webový portál napomoci.

Na webových stránkách naleznete všechny nově vznikající a související dokumenty jako jsou např. podklady pro nově připravovanou Integrovanou strategii rozvoje regionu Krkonoše, která po svém dokončení bude formulovat směřování rozvoje oblasti v dlouhodobém horizontu (20 – 30 let), dále Krajinný integrovaný plán rozvoje, Vize Krkonoše 2050, Krkonošský apel a další.

V základní liště ostatních odkazů má významné postavení odkaz Příležitosti v území. Zahrnuje termín brownfieldy a greenfieldy. Brownfield je nemovitost (pozemek nebo objekt), která se nachází na současně nebo v minulosti zastavěném území, není efektivně využívaná a je zanedbaná, případně i kontaminovaná. Nemovitost nelze efektivně využívat, aniž by proběhl proces její regenerace. Vznikla obvykle jako pozůstatek průmyslové, zemědělské, rezidenční či jiné aktivity. Brownfield lze řešit buď obnovením původní funkce anebo novým typem využití. Na rozdíl od greenfield, což je urbanistický termín označující území, které dosud nebylo zastavěno a je využíváno jako zemědělská půda nebo jde o ryze přírodní plochy. Termín greenfields není v české odborné terminologii příliš častý, běžně se užívá slovní spojení zelená louka (např. stavby na zelené louce). Zájemci o příležitosti v území mohou v této kapitole najít inspiraci k investicím.

Webové stránky Regionálního rozvoje Krkonoš jsou naplněny i dalšími užitečnými odkazy jako jsou aktuality z území, vize i poslání do budoucna. Prolistujte www.rozvoj.krkonose.eu a nabídněte je k seznámení i vašim obchodním partnerům.

Poslední aktualizace: 10.12.2012
Webové stránky: www.rozvoj.krkonose.eu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu