Loading...

Za sluncem do Řecka! Právě zde dostanete za své peníze kvalitní služby.

Tipy a novinky

Turisté, kteří toto léto zavítají do Řecka, nebudou zklamáni. Internetový vyhledávač ubytování trivago.cz představil seznam oblíbených ostrovů pro letní dovolené, kde hoteliéři nabízejí nejvýhodnější ubytování. Na těchto ostrovech mají turisté k dispozici kombinaci nejlevnějších a zároveň nejlépe hodnocených ubytovacích zařízení. Podle výsledků průzkumu naleznou turisté kvalitní přenocování za nízkou cenu především na řeckých ostrovech. Kromě řeckých ostrovů si v seznamu nevedla špatně ani Madeira nebo italský ostrov Capri.

  • Nejvýhodnější poměr ceny a kvality ubytování najdou všichni, kteří zavítají na řecký ostrov Ios.
  • Další dvě místa v žebříčku obsadily rovněž řecké ostrovy, a to ostrovy Hydra a Folengandros.
  • Překvapivě nejhůře dopadly jinak turisty velmi oblíbené destinace. Na konci žebříčku cena/kvalita se umístily španělské ostrovy Mallorca, Menorca, Tenerife a Ibiza. Například Korsika skončila též na konci žebříčku.
  • Nejlepšími ostrovy Chorvatska se ukázaly být Hvar a Krk.

Nejlépe hodnoceným ostrovem se stal ostrov Ios. Tento malebný řecký ostrov najdete v souostroví Kyklady v Egejském moři. Podle pověsti zde má hrob řecký básník Homér.

Více zajímavý je ale fakt, že za noc v dvoulůžkovém pokoji zde ze všech hodnocených ostrovů zaplatíte překvapivě nejméně. Hosté si přitom pochvalují vysokou kvalitu místních hotelů a jejich služeb. Návštěvníci tohoto ostrova zde od května do srpna zaplatí v průměru 1 508 Kč za noc v dvoulůžkovém pokoji.

Levné ubytování najdete i na ostrovech Paros a Naxos. Na ostrově Paros vychází noc v dvoulůžkovém pokoji v průměru na 1 561 Kč. Turisté na ostrově Naxos zaplatí za noc o 161 Kč více. Na pohádkovém ostrově Santorini si však hoteliéři účtují znatelně více. Průměrná cena za dvoulůžkový pokoj napříč všemi kategoriemi se na ostrově Santorini pohybuje kolem 4 937 Kč za noc. Nejdražším ostrovem z celého žebříčku je ostrov Capri. Zde vychází noc v průměru 5 977 Kč.

Následující tabulka uvádí přehled dvaceti nejvýhodnějších středomořských ostrovů a jejich index ceny a kvality.

O indexu cena/kvalita

trivago pomocí svého vlastního indexu hodnotícího poměr ceny a kvality každoročně sestavuje přehled nejvýhodnějších destinací z celého světa. Index je postaven na základě algoritmu kombinujícího průměrnou cenu za standardní dvoulůžkový pokoj ve všech kategoriích a uživatelského hodnocení jednotlivých ubytovacích zařízení. Tento index tedy představuje kombinované skóre hodnocení spotřebitelů a průměrné ceny ubytování. Výsledky se přenášejí na 100 bodovou škálu.

Trivago mezinárodní průzkum reputace na internetu je založen na více než 82 milionech hodnocení internetových uživatelů agregovaných z více než 200 rezervačních portálu (Expedia.com, Hotels.com atd.). Aby byl průzkum co nejvíce relevantní, byly do něj zařazeny pouze hotely s více jak 60 hodnoceními ve městech, která nabízejí minimálně 130 hotelů.

O trivagu

Internetový vyhledávač ubytování www.trivago.cz srovnává ceny 700 000 hotelů na více než 200 rezervačních stránkách. Svým 80 milionům návštěvníků měsíčně nabízí též na 140 milionů recenzí shrnujících zkušenosti předchozích hotelových hostů. Tyto jsou navíc doplněny o databázi 14 milionů fotografií. Hotely všech kategorií lze nalézt pomocí snadno použitelných filtrů. Centrála společnosti se nachází v německém Düsseldorfu, kde bylo trivago v roce 2005 založeno. V současnosti je v provozu 51 mezinárodních platforem ve 32 jazykových verzích.

Poslední aktualizace: 1.5.2015
Za sluncem do Řecka! Právě zde dostanete za své peníze kvalitní služby. na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu