Loading...

Za vínem po Českém středohoří a Podřipsku

Tipy a novinky

Destinační agentura České středohoří Vás zve do Českého středohoří a Podřipska na kulturní akce spojené s vínem. Kompletní seznam akcí v září či tipy na výlet naleznete na www.ceskestredohori.info.

Roudnické víno v románském hradu Roudnice nad Labem - Až do konce října zve románský hrad v Roudnici nad Labem k prohlídkám spojených s ochutnávkou roudnického lobkowiczkého vína. Na návštěvníky zde čeká prohlídka hradu z 12. století s výkladem historie města Roudnice nad Labem, roudnického vinařství s menší expozicí a v závěru ochutnávka dvou druhů vín z Lobkowiczkého zámeckého vinařství. Románský hrad lze využít pro pořádání degustací a soukromých akcí. Více o románském hradu se dozvíte na turistickém portálu www.stredohori-podripsko.cz.

Roudnické vinobraní - Tradiční roudnické vinobraní se koná ve dnech ve dnech 12. – 13. 9. 2014 v zámeckém areálu románského hradu v Roudnici nad Labem. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní program, na stánky s burčákem a vínem od českých a moravských vinařů. Na děti čekají pouťové atrakce, Sváťovo dividlo, vystoupení šermířů, soutěže a další. Na roudnickém vinobraní nebude chybět Xidl X, Miro Šmajda, Ilona Csáková, skupina Wohnout a další. Více informací na www.roudnicke-vinobrani.cz.

Vinobraní Litoměřice - Královské město Litoměřice ve dnech 19. – 20. 9. 2014 pořádá největší akci na Ústeckém kraji Vinobraní Litoměřice. Letošní ročník slibuje rekordní čtyři stovky účinkujících, kteří vystoupí hned na sedmi scénách. Za zmínku stojí Jožka Šmukař, kapela Ready Kirken či Žlutý pes. Ani letos nebude chybět průvod Karla IV, atrakce pro děti a dobové stánky nejen s vínem. Pro více informací navštivte www.vinobranilitomerice.cz.

Žernosecké vinobraní - Vinařská oblast v Českém středohoří obec Velké Žernoseky zve na vinařské slavnosti Žernosecké vinobraní konané ve dnech 26. – 27. 9. 2014. Těšit se můžete na tradiční historický průvod obcí, živou hudbu, občerstvení a zajištěné je i skotačení pro děti, to vše a mnoho dalšího zakončeno ohňostrojem ve večerních hodinách. Více informace naleznete na stránkách obce www.velke-zernoseky.cz.

Vinobraní Třebívlice - Slavnosti vína v obci Třebívlice se uskuteční v sobotu 27. 9. 2014 v prostorách zámeckého vinařství a zámeckého parku. Bohatý program nabízí: prohlídky sklepů zámeckého vinařství, historický průvod obcí, živou hudbu či ohnivou show. Pro více informací navštivte www.trebivlice.integro.cz.

Poslední aktualizace: 8.9.2014
Za vínem po Českém středohoří a Podřipsku na mapě
Kvalita příspěvku:
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu