Loading...

ZA ZÁŽITKY V HORÁCH BEZPEČNĚ

Tipy a novinky

Pobyt na horách je pro mnohé z nás nejlepší relaxací a náplní volného času. Podniknout seriózní vysokohorskou či lyžařskou túru na vlastní pěst ovšem vyžaduje nezbytné dovednosti a znalosti. Oblíbené aktivity v terénu si totiž můžete užít naplno až teprve tehdy, když víte, jak se pohybovat bezpečně.

Stále dostupnější kvalitní vybavení pro horské sporty, snižující se ceny letenek a nadšení pro nové zážitky jsou důvodem popularity individuálních výprav na vrcholky Alp i do vzdálenějších pohoří. Bohužel radost z překonávání sebe sama může někdy zkalit souhra nepříznivých náhod anebo řetězec chyb z neznalosti či nezkušenosti. Aby se riziko takových situací snížilo na minimum, organizuje Alpský klub Brno množství teoretických přednášek i praktických workshopů určených pro všechny, kteří mají chuť objevovat a užívat si svět hor a současně získat znalosti nezbytné pro samostatné rozhodování.

Mezi jarní témata patří například orientace v horském terénu, meteorologie, děti na horách, jak zdolat čtyřtisícovku, zdravotní rizika exotických končin nebo pohyb v extrémních podmínkách.

Zodpovědné chování každého návštěvníka hor je důležité nejen pro aktéry samotné, ale také pro ostatní vyznavače horských sportů, protože každá nehoda či incident vrhá špatné světlo na naši činnost jako takovou, a je vodou na mlýn organizacím a jednotlivcům prosazujícím všemožná plošná omezení a zákazy. Zkusme jim tedy společně nedat šanci.

Informace k akcím Alpského klubu Brno najdete na webových stránkách www.alpklub.cz

Přednášky a workshopy 2012

17.1. Orientace na horách I

31.1. Cesty k přírodním národům

14.2. Orientace na horách II

23.2. Jak bezpečněji zdolat čtyřtisícovku

28.2. Meteorologie v horách

7.3. Cestovní medicína – prevence zdravotních rizik

14.3. S dětmi do hor a přírody – turistika

21.3. Cestovní medicína – akutní stavy na cestách

27.3. Pohyb a pobyt v extrémních podmínkách

5.4. S dětmi do hor a přírody – cyklistika

Kontakt:

Alpský klub Brno o.s.

Michael Pokorný – předseda

Tel. 724989398

michal@v-tour.cz

www.alpklub.cz

Poslední aktualizace: 17.1.2012
ZA ZÁŽITKY V HORÁCH BEZPEČNĚ na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu