Loading...

Zámek Dětenice, místo, na které nezapomenete

Tipy a novinky

Na okraji Českého ráje, 69 km od hlavního města, najdete malebné místo obklopené lesy a rybníky, místo, které bylo málem zapomenuto i když jeho historie sahá až do první poloviny 11.století.

Vítejte ve znovuzrozených Dětenicích.

Pozdně barokní zámek v Dětenicích můžete navštívit celoročně.V jeho prostorách uvidíte krom jiného unikátní sbírku zbraní maltézských rytířů a seznámíte s bohatou historií tohoto místa.

Pokud ale máte rádi historii trochu jinak a třeba se i rádi trochu bojíte nebo jestli, potřebujete napravit své ratolesti, přijeďte na zámek v sobotu.

Každou sobotu od 10 do 17 hod totiž v zámeckých komnatách, při velmi netradiční prohlídce v doprovodu čarodějnice, potkáte opravdová strašidla, čerty a další nadpřirozené bytosti.Prožijete chvilky strachu, napětí ale i smíchu.

Tento celoroční sobotní program je vhodný pro všechny děti, ale víme ,že pobaví i dospělé návštěvníky.

Od 1.června můžete při nedělním pohádkovém dni pro děti v zámeckém parku potkat další pohádkové bytosti.Ty ale nestraší, s těmi si malé i velké děti mohou hrát a soutěžit o pohádkový diplom a medaile. Vodník ,rusalka, ježibaba v chaloupce na kuří nožce , Manka, Rumcajs a další postavičky se těší na malé a velké návštěvníky.

Na chutný oběd a dobré pivo si zajdete do středověké krčmy, která je vyhlášená svými specialitami.Prostředí a atmostéra nepoznaného středověku okouzlí malé i velké hosty.Večer je pro vás v krčmě připraven i doprovodný program.Šermíři,fakír,živá dobová hudba a mnoho dalších,kteří se postarají o napětí a zábavu.

Ani za ubytováním nemusíte putovat daleko,najdete ho jen kousek od zámku a krčmy.

Klasickou rodinnou atmosféru nabízí hotel Rustikal.

Chcete-li však i noc prožít ve stylovém středověkém prostředí,ubytujte se v unikátním Středověkém hotelu ***který je jako jediný v ČR zařazen do řetězce unikátních hotelů světa“Unusual & Unique Hotels of the World“.

Naprosto unikátní interiéry tohoto hotelu Vás zcela okouzlí a prožijete noc, která se pro vás stane nezapomenutelným zážitkem.

Poslední aktualizace: 1.8.2011
Zámek Dětenice, místo, na které nezapomenete na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu