Loading...

Zimní sezóna v Resortu Valachy byla díky počasí úspěšná, vzrostla délka pobytu

Tipy a novinky

V Resortu Valachy, který sdružuje hotely Lanterna, Horal a Galik a Ski areál Razula ve Velkých Karlovicích, hodnotí právě skončenou zimní sezónu jako velmi vydařenou. Obsazenost hotelů v lednu a únoru se udržela na stejné úrovni, mírně ale vzrostly tržby. Návštěvnost v březnu se dokonce mírně zvýšila. Napomohl tomu průběh letošní zimy, která byla na rozdíl od té loňské přibližně o měsíc delší a na Valašsku ji provázely výborné sněhové podmínky pro lyžaře i běžkaře. Lidé tak déle využívali klíčový zimní zvýhodněný pobyt Resortu Valachy se skipasem, volným vstupem do bazénů a ubytováním dětí do 12 let v ceně.

V lednu a únoru k nám přijelo přibližně stejné množství hostů jako loni, ale zůstávali déle a také víc utráceli, což se příznivě promítlo do tržeb. V březnu jsme oproti loňsku dokonce zaznamenali nárůst obsazenosti o 10%, mj. i díky školním pobytům. Celkově se obsazenost jednotlivých hotelů pohybovala od 77 do 90%, což je vysoce nad republikovým průměrem a v době slevových portálů to považujeme za velký úspěch. Potvrzuje se, že lidé jsou stále ochotní si za dovolenou zaplatit, pokud za to získají kvalitní služby, což my nabízíme,“ uvedl ředitel hotelů Resortu Valachy Tomáš Blabla.

Resort Valachy staví svou filozofii na poskytování co největšího množství různorodých služeb v ceně pobytu. Zvýhodněné zimní pobyty například letos v ceně zahrnovaly skipas do vlastního Ski areálu Razula a dvou spolupracujících středisek Kohútka a Bílá, volný vstup do relaxačních center s bazény, masáž a další relaxační služby či animační programy pro děti i dospělé. Velkým lákadlem pro rodiny bylo ubytování dětí do 12 let zdarma.

Potěšující je, že se oproti loňsku zvýšila průměrná doba pobytu. Přičítáme to právě tomu, že u nás mají hosté stále o zábavu postaráno a navíc je v ceně. Zatímco loni v zimě byly nejčastější čtyřdenní lyžařské pobyty, letos dominovaly pětidenní. Moc bychom si přáli, aby tento trend přetrval i letní dovolené. Chystáme podobné zvýhodněné pobyty se stejnými bonusy v ceně včetně dětí zdarma, jen místo skipasů hostům poskytneme „letní“ služby - volný vstup do lanového parku či projížďky na segway. Hosté mohou také se slevou využít naše golfové hřiště. Letošními novinkami budou Kulíškova naučná stezka nebo výuka tenisu na novém sportovním hřišti,“ dodal Tomáš Blabla.

Spokojenost panuje i s návštěvností lyžařů ve Ski areálu Razula, který je součástí Resortu Valachy. Ta se letos zvýšila o 10 procent. „Velkou roli sehrály výborné podmínky pro umělé zasněžování na začátku zimy. Díky tomu jsme sezónu zahájili přibližně o dva týdny dřív, v polovině prosince. Na konci zimy zase opakovaně sněžilo, takže se dalo letos lyžovat déle. U nás jsme sezónu ukončili až v polovině dubna, tedy asi o dva týdny později než loni. Sníh se navíc dlouho držel i v údolích, takže lidé ani neměli myšlenky a podmínky na různé Jarní aktivity, takže ve velkém počtu jezdili za lyžováním i v březnu a dubnu,“ uvedl Lubomír Sušila ze Ski areálu Razula.

Podle něj se letos ve Ski areálu Razula zvýšil zájem o výuku v lyžařské škole. „Mířilo k nám i víc školních lyžařských kurzů. V neposlední řadě se osvědčila bonusová akce „Lyžuj a plav“, díky které měli lyžaři s vybranými skipasy hodinový vstup zdarma do termálních bazénů Wellness Horal a mohli tak spojit lyžování s koupáním,“ doplnil Lubomír Sušila.

Poslední aktualizace: 7.5.2013
Zimní sezóna v Resortu Valachy byla díky počasí úspěšná, vzrostla délka pobytu na mapě
hodnotit kvalitu příspěvku | nahlásit příspěvek redakci
Sdílet s přáteli
Byl jsem zde!
Zapamatovat
zavřít reklamu