Café Fara.
Je mi přes 60 let a za svůj život jsem prošel tisíci restaurací po celé Evropě a to do slova. To co jsem viděl v Klentnici letos, předčilo mnoho mých dosavadních adeptů na titul "Gastronomická pěchota". Zdlouhavé čekání venku u provazu, odkud si uvaděč vybíral nové strávníky k volným stolům. Tento uvaděč byl v totální nevědomosti. Prázdných míst bylo dost a díky jeho neschopnosti v orientaci se venku čekalo úplně zbytečně. Nepostradatelnost své (anti)profese dával všem srozumitelně najevo s důležitostí přinejmenším jako v Hilltonu. Po uvedení ke stolu nám byl předložen jídelní lístek i když nevím, jestli se to tak může nazvat. Čtyři hlavní chody, není výběr nikde. Ceny několika násobně přemrštěné. Polévka 65.-, předkrm 130.-, šťouchané brambory s ogrilovaným česnekem 130.-, hl. jídlo od 250.- - 300.-. Každý turista, cyklista či automobilista se chce najíst a ne experimentovat s křepelkama. Jsou to jednoduché počty. Naobědvá-li se tam třeba čtyřčlenná rodina, zaplatí při odchodu 1 500 Kč a to se ničeho nenapili a o dezertu nemluvě.
Personál postrádá profesionalitu (zřejmě brigádníci).
O Moravě se mluví jako o zemi nezkažených povah, o jejich pohostinnosti se šíří zvěsti celou Evropou ale Klentnice je jedna veliká ostuda a důkaz toho, že zlatokopové už jsou všude a jdou přes mrtvoly. Škoda, veliká škoda.
Druhý den jsem své rozčarování z kterého jsem se ani nevyspal, napravil.
V Pavlově v místním hotelu jsme celá rodina poobědvala ve velmi útulném prostředí, za běžnou cenu a jídlem pro Moravu klasickým a to "vrabec".
Výborné, velká porce - vřele doporučuji !!!
Wendy.
Wendy