Loading...
Turistické cíle • Příroda • Pobřeží
Německé pobřeží
Pobřeží severního a Baltského moře patří k nejoblíbenějším prázdninovým regionům v Německu a to z dobrého důvodu: vedle zaručeného odpočinku, který vás čeká během dne na pláži, vás zvou k návštěvě okouzlující německá města a vesnice. Především tradiční bývalá hanzovní města se svými Krásnými budovami z doby rozkvětu velkého obchodního spolku zprostředkovávají živoucí obraz německých dějin a lákají stavebními památkami a muzei spoustu návštěvníků. Rovinatá a rozsáhlá oblast podél pobřeží láká k dlouhým projížďkám na kole, při kterých vás fascinují Krásné majáky díky své nezaměnitelní architektuře. Po dni plném zážitků si můžete vychutnat kulinářské lahůdky v některé z Restaurací u pobřeží. Ryba zde nechybí téměř v žádném jídelním lístku. Je už po tisíciletí nejdůležitějším pokrmem v regionu a dodnes také tím nejchutnějším.
Čersvé ryby přímo z rybářské lodi
V rybářském přístavu nabízejí rybáři z Travemünde každý den své čerstvě nachytané zboží. Milovníci ryb si mohou koupit makrely, pstruhy, candáty a spoustu dalších druhů ryb přímo z rybářského člunu.
Sleď
Už na jaře připlouvají sledi k pobřeží Meklenburska-Předních Pomořan. Poté začíná rybářům hlavní sezóna. Na Rujáně je zahájena sleďovým týdnem na plážové promenádě v Sassnitz. Samozřejmě jsou zde k dostání sledi ve všech variacích: čerstvě pečení, uzení, naložení nebo v pivním těstíčku.
Placka pomořanská
Placka pomořanská (Hornfisch) žije ve Středozemním moři a v květnu se připlouvá třít do Baltského moře. Tradičně se podává s bramborami na loupačku a rebarborovým kompotem.
Pstruh
Nejedná se sice o pobřežní rybu, ale v německé Kuchyni je neodmyslitelná – na severu stejně jako v jižních oblastech Německa. Pstruh namodro nebo po mlynářsku – ve Schwarzwaldu nechybí v žádném jídelním lístku. Flambovaný pstruh se připravuje s různými pálenkami, dokonce i s bádenským sektem vyrobeným z ryzlinku.
více informací na:www.nemecko.travel